Prvi primer koronavirusa v Grčiji, pri naših sosedih več okuženih

V Avstriji poročajo o dveh primerih okužbe s koronavirusom, na Hrvaškem prav tako. V Italiji okuženih več otrok.
Fotografija: V Italiji je devet regij v popolni izolaciji, na ulicah karabinjerji nosijo zaščitne maske. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Italiji je devet regij v popolni izolaciji, na ulicah karabinjerji nosijo zaščitne maske. FOTO: Reuters

Skoraj iz minute v minute, bi lahko rekli, prihajajo nove informacije o prvih okuženih v posameznih državah sveta. Tako so danes v Grčiji in Braziliji poročali o prvih primerih okužbe z novim koronavirusom. V obeh primerih so tuji mediji poročali, da sta jo v matično domovino prinesla s potovanja po severni Italiji.

V Grčiji je za koronavirusom kot prva zbolela 38-letna ženska.

Danes so o potrjenem prvem primeru koronavirusa poročali še iz Brazilije, Švice in Alžirije. Slovenije medtem še ni na seznamu.


Kako je pri sosedih? V Italiji umrlo 12 ljudi


Medtem ko je v Italiji za virusom umrlo že 12 ljudi, med okuženimi pa je tudi več otrok, so na Hrvaškem potrdili še drugi primer okužbe. Pozitiven je bil test brata prvega okuženega 26-letnega Hrvata, medtem ko se njegovo dekle, ki je bilo z njim v Milanu, ni okužilo.

V Italiji je okuženih 357 ljudi, virus pa so potrdili v devetih italijanskih regijah.

V Avstriji so po tem, ko so na Tirolskem v Avstriji v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh osebah, pristojne oblasti odredile dvotedensko karanteno za 12 ljudi. Okužbo so potrdili pri 24-letni Italijanki, ki je receptorka v enem od hotelov v Innsbrucku, in njenem prijatelju. Skupno so v hotelu zato testirali 62 ljudi.


Sumljiva smrt turistke na Koroškem


Iz avstrijske Koroške poročajo, da je ponoči v enem od apartmajev v Bad Kleinkirchheimu umrla 56-letna Italijanka iz Furlanije - Julijske krajine, ki je bila tam na počitnicah. Dežurni zdravnik ni izključil možnosti, da bi lahko šlo za okužbo z novim koronavirusom. Pristojne oblasti si zdaj prizadevajo ugotoviti, s kom vse je imela 56-letnica pred smrtjo stike.


V Franciji prva smrtna žrtev


V Franciji je po okužbi z novim koronavirusom kot prvi francoski državljan podlegel 60-letni moški, so danes sporočile oblasti. Poleg tega so v državi zabeležili več novih primerov okužbe, vključno med ljudmi, ki so se vrnili s severa Italije.


Interaktivna karta: poglejte, kako se smrtonosni virus širi po svetu


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije