V SLOVO

Proticepilka umrla zaradi korone. Zadnja želja? »Cepite moje otroke«

Virus je že večkrat pokazal, da ne izbira.
Fotografija: Pokojna zakonca. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pokojna zakonca. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Mama štirih otrok iz Teksasa je vseskozi zavračala cepljenje proti covidu 19. Ko ji je umrl mož, je tudi sama zbolela za covidom. Njena poslednja želja je bila, da bi se otroci cepili.

Lydia Rodriguez (42) je bila učiteljica klavirja v mestecu La Marque. Umrla je v ponedeljek, točno dva tedna za tem, ko je zaradi covida 19 umrl njen soprog Lawrence (49).

Njena sorodnica Dottie Jones je na lokalni televiziji ABC13 povedala, da zakonca nista verjela v učinkovitost in varnost cepiv. Ko je Rodriguez o cepivu spremenila mnenje, je bilo že prepozno.

»Preden so jo intubirali, je rekla medicinski sestri: 'Poskrbite, prosim vas, da se bodo moji otroci cepili,'« je še razkrila Jones. »Zdaj bi bila še vedno s svojimi otoki, če bi se cepila,« je dodala.



Zakonca sta bila ena od mnogih Američanov, ki niso prejele nobenega odmerka cepiva proti covidu 19, medtem ko se delta različica hitro širi po državi. Doslej se je z obema odmerkoma cepilo 58,6 odstotka Američanov (v Sloveniji 40,7).

V Ameriki so sicer ta teden odobrili cepljenje s tretjim, poživitvenim odmerkom cepiva.


»Lažne informacije ubijajo ljudi«


»Srce se mi trga, ko vidim, da ljudje verjamejo v dezinformacije,« je povedala medicinska sestra in dodala, da »lažne informacije ubijajo ljudi in mi moramo povedati resnico«.

image_alt
Najstnica umrla zaradi koronavirusa, medicinska sestra razkrila, kaj so počeli starši


Jones je medtem organizirala kampanjo za finančno pomoč štirim otrokom, ki so ostali brez staršev. Družinsko tragedijo je razkrila z namenom, da bi javnost spodbudila k cepljenju. »Naša zgodba je resnična in opozarja ostale na mogoč tragičen zaplet. Nočem strašiti ljudi, želim samo sporočiti, da virus obstaja in da je delta različica brutalnejša od ostalih, ki smo jim bili priče.«

V Teksasu, v eni od največjih zvezdnih držav, prevladuje delta različica virusa, število umrlih pa je naraslo. Med njimi so večinsko tisti, ki niso bili cepljeni, piše AFP.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije