KORONAVIRUS

Protesti zaradi zaostrenih ukrepov, prišlo je do izgredov (VIDEO)

Po besedah premierja se Francija bori s četrtim valom epidemije.
Fotografija: Pariz. FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Pariz. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

V francoski prestolnici Pariz in številnih drugih francoskih mestih so v soboto potekali protesti proti novim ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Na obrobju Pariza je prišlo do izgredov, pri katerih je policija uporabila solzivec.


V Franciji so protesti proti protikoronskim ukrepom potekali že minuli teden. Po navedbah francoskega notranjega ministrstva se je takrat na ulice po vsej državi podalo več kot 100.000 ljudi. Francoska vlada je sprejela strožje protikoronske ukrepe, saj v državi narašča število novih okužb. Po besedah premierja Jeana Castexa se Francija zdaj bori s četrtim valom epidemije.


Francoska narodna skupščina je v petek sprejela zakon, ki za dostop do nekaterih storitev (medkrajevni vlaki, bari, restavracije in nakupovalna središča), od avgusta dalje uvaja obvezo, da morajo ljudje dokazovati, da so bili bodisi cepljeni proti covidu 19 ali imajo negativni test na okužbo ali so prebolevniki. Poslanci so tudi potrdili obvezno cepljenje proti covidu 19 za zdravstvene delavce. Nova pravila mora odobriti še francoski senat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije