MADELINE

Pristojne ganilo pismo deklice, postala bo lastnica enoroga

Če ga najde, bo morala zanj zgledno skrbeti.
Fotografija: Medtem ko išče pravega, bo lahko skrbela za plišastega. FOTO: Ivan Grabilin/Getty Images
Odpri galerijo
Medtem ko išče pravega, bo lahko skrbela za plišastega. FOTO: Ivan Grabilin/Getty Images

Vse mora biti po črki zakona, se že zelo mlada zaveda Madeline iz Los Angelesa, ki je na organ za nadzor nad živalmi naslovila zanimivo prošnjo: če najde enoroga, bi ga želela obdržati. Ali smem, jih je prijazno zaprosila in obenem obljubila, da bo za pravljično bitje odgovorno skrbela.

Prejela dovoljenje in napotke

Enorog bo bival na njenem dvorišču, je obljubila in zaprosila za pisno dovoljenje, da ji dovolijo čarobnega ljubljenca, če ga le najde, tudi uradno obdržati.

Na njeno veliko veselje je s pristojnega urada kaj hitro prejela pisno potrditev, ne le to, poslali so ji tako rekoč uradni pečat organa, rožnato kovinsko ploščico v obliki srca z napisom, da gre za trajno uradno dovoljenje losangeleškega okrožja, na katerem ne manjkata niti ustrezna številka in oznaka; kovinsko srce so pritrdili na plišastega enoroga, za katerega trenutno tudi velja dovoljenje – dokler deklica ne najde pravega, seveda.

Dekličino pismo je ganilo pristojne. FOTO: Instagram
Dekličino pismo je ganilo pristojne. FOTO: Instagram

Madeline so že zabičali, da mora enoroga redno izpostavljati mavrici, luninemu siju in sončnim žarkom ter mu občasno postreči z lubenico in ga posipati z bleščicami, da ne bi uničila njegove čarobnosti; redno mu mora tudi loščiti rog, da bo venomer sijoč, so še pribili. In še, vse, kar uporablja za nego enoroga, mora biti izdelano iz nestrupenih in biorazgradljivih snovi, so pristavili.

Da bo deklica dosledno upoštevala vsa navodila, ne gre dvomiti, pristojni pa so navdušeni nad dekličinim čutom za odgovornost, saj se že tako mlada zaveda, da skrb za hišne ljubljence ni mačji kašelj in da za mitološka bitja, kakor za, denimo, eksotične živali, velja posebna zakonodaja ter da njihovo lastništvo ni samoumevno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije