Pričaral si je noč v muzeju

Možakar vdrl v ustanovo in se zabaval. Ukradel umetnino in kavbojski klobuk.
Fotografija: lzkoristil je odsotnost varnostnikov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
lzkoristil je odsotnost varnostnikov. FOTO: Reuters

Kakor v slovitem filmu se je Avstralec sredi noči sprehajal po zaprtem muzeju in se zabaval z eksponati, a v nasprotju z junakom Bena Stillerja ne v vlogi varnostnika, temveč obiskovalca. Nepovabljenega, zato se bo tudi moral zagovarjati na sodišču, poročajo avstralski mediji.

Eksponati sicer niso oživeli, a si je vlomilec kljub temu pričaral nepozabno zabavo. Poziral je z okostji, glavo je vtaknil v gobec strašnega tiranozavra in si privoščil še marsikatero potegavščino, za domov pa še drzno vzel spominek, se glasi policijsko poročilo. Nepridiprava so na delu ujele varnostne videokamere, ki so dokumentirale tudi tatvino (ukradel je eksponat, povrhu pa še kavbojski klobuk enega od zaposlenih), zdaj ga čaka sodišče, poročajo mediji. Kako mu je uspelo vlomiti in kakšno škodo je pri tem povzročil, ni znano, predstavniki muzeja so zaupali le, da so zaradi karantenskih ukrepov zmanjšali število varnostnikov v ustanovi in tako očitno olajšali delo predrznežu.

Sloviti muzej v Sydneyju so sicer zaprli že avgusta lani zaradi temeljite prenove, a je dela spomladi letos ustavila še epidemija z novim koronavirusom. Kdaj bo znova odprt za vedoželjne obiskovalce, ni znano. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije