TRAGEDIJA

Pretresljiva fotografija: nekaj trenutkov kasneje so bili mrtvi

Odhiteli so gasit požar, ki je zajel pristanišče, nato pa je odjeknila močna eksplozija.
Fotografija: Zadnji trenutki gasilcev. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Zadnji trenutki gasilcev. FOTO: Twitter

Velikanska eksplozija, ki je v torek razdejala pol Bejruta, je pretresla svet, prav tako kot prizori, ki še vedno prihajajo iz prestolnice Libanona. Državo, ki so ji nekoč rekli bližnjevzhodna Švica, sta sicer že pred tem na kolena spravili gospodarska kriza in epidemija novega koronavirusa.

Medtem ko na dan prihaja vse več podrobnosti, pa je svet poleg prizora neveste, ki je pozirala na svoj poročni dan le nekaj trenutkov pred eksplozijo, obšla še srce parajoča fotografija gasilcev. Ti so namreč prvi prišli na pomoč, ko je zagorelo v bejrutskem pristanišču. Fotografija, na kateri skušajo gasilci odpreti zaklenjena vrata skladišča, je nastala le nekaj trenutkov, preden je požar dosegel amonijev nitrat, ki je vse skupaj poslal v zrak. Gasilci so bili takoj mrtvi. Guverner Bejruta je potrdil, da je v pristanišču po eksploziji pogrešana skupina gasilcev.

Tudi oseba, ki je posnela fotografijo, je v eksploziji umrla, zadnjo fotografijo pa so našli na mobilnem telefonu žrtve.



Po spletu kroži tudi posnetek iz istega dela pristanišča, ko ga je zajel požar pred eksplozijo. Tudi avtentičnost videoposnetka so potrdili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije