USPEŠNA

Presenečenje med bogataši:
 zakonca Iza in Samo Login

Objavljeno 03. december 2011 23.00 | Posodobljeno 03. december 2011 23.00 | Piše: Irena Divković Milanović

Nomen est omen: čarobna beseda za medmrežje je: login.

LJUBLJANA – Iza in Samo Login sta se po izboru revije Manager uvrstila na peto mesto lestvice 100 najbogatejših Slovencev v 2011. Zakonca s premoženjem, ocenjenim na 77,7 milijona evrov, sta bila zagotovo največje presenečenje med letošnjimi superbogataši, hkrati pa sta živ dokaz hiperrasti androidnega tržišča, saj sta neverjeten uspeh dosegla v zgolj dveh letih.

Čarobna beseda za medmrežje je: login

Njuno podjetje Outfit7 tržišču ponuja vrsto zabavnih aplikacij pod skupnim imenom Talking Friends za mobilne in ipad napravice, latinski izrek nomen est omen pa je kot naročeno za Loginova, ki sta svet začela osvajati iz Preddvora. Namreč, čarobna besedica, ki odpira vrata v medmrežje, je prav login oziroma identifikacija za dostop do spletne strani; zakonca poslujeta v duhu digitalizacije, kar nazorno dokazujejo tudi imena njunih izdelkov, denimo Talking Bacteria John, John & John ali Talking Tom, Talking Hyppo, Talking Giraffe, Talking Lila, Talking Santa ipd., za katerimi se skriva zlata jama, vodilo njunega podjetja pa je Delivered Fun ali dostavljena zabava. Kar bi se drugim zdela neumna zamisel, je Izi in Samu prineslo milijone.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kako se je zakoncema porodila zamisel, da živalske in pravljične podobe ter različne organizme, ki oponašajo ljudi, plasirata na mobilnike, ipad in androide, ni znano, vsekakor pa so ju ti liki spravili na svetovni zemljevid digitalnega posla

Deli s prijatelji