JUNAK

Predsednik junaško rešil kajakašici

Portugalski voditelj je brez omahovanja skočil v valove. Dekleti so odnesli močni tokovi in ju prevrnili.
Fotografija: Morski tokovi so nevarni, je posvaril de Sousa.
VIR: YouTube
Odpri galerijo
Morski tokovi so nevarni, je posvaril de Sousa. VIR: YouTube

Portugalska ima novega junaka, z neomajnim pogumom in hitrim ukrepanjem se je izkazal kar predsednik države, ki je pred najhujšim rešil onemogli plavalki in kajakašici.

Marcelo Rebelo de Sousa si je za poletno destinacijo izbral, kakopak, domača letovišča, med uživanjem v priljubljenem Algarveju pa si je vzel čas tudi za promocijo portugalskega turizma. Njegov obisk je prijetno presenetil domačine in gostitelje, predsednik pa jih je še bolj navdušil s svojim herojskim dejanjem.

Pozorni 71-letnik, ki se je izkazal za vrhunskega plavalca, kljub zrelim letom pa mu moči ne primanjkuje, je namreč nekoliko stran od obale opazil dekleti, ki sta s kajaka padli v vodo in zaradi močnega toka nista mogli ne splezati nazaj v plovilo ne plavati proti obali. Politik je brez omahovanja odplaval proti prestrašenima ženskama in ju s še enim plavalcem spravil na suho, možakar, ki je pribrzel z vodnim skuterjem, pa je poskrbel za kajak.


De Sousa je pozneje prijazno spregovoril z novinarji in pojasnil, da so tokovi kajakašici pravzaprav nevarno odnesli z druge plaže proti odprtemu morju in ju prevrnili, sami se iz močnega primeža najverjetneje ne bi mogli rešiti. Poudaril je, da je morje polno pasti in zaradi močnih tokov v Algarveju primerno le za izkušene plavalce; še dobro, da sta dekleti nosili rešilni jopič, sicer bi verjetno pogoltnili še več vode, morda bi bila lahko avantura s kajakom za njiju celo usodna. Predsednik je seveda izkoristil priložnost in poudaril tudi pomen ukrepov za preprečevanje novega koronavirusa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije