Pred korono pobegnili v gozd

V divjini je zagotovo varneje, je prepričana petčlanska družina. Trije otroci so zdaj v varstvu socialnih delavcev, starši ovadeni.
Fotografija: Bili so nepoškodovani, a polni klopov. FOTO: Policijska uprava Sverdlovsk
Odpri galerijo
Bili so nepoškodovani, a polni klopov. FOTO: Policijska uprava Sverdlovsk

Nekateri se na zapovedi karantene požvižgajo, spet drugi jo jemljejo več kakor smrtno resno. Ruska družina se je v strahu pred okužbo zatekla v globoki gozd, a s tem sprožila obsežno iskalno akcijo in nadvse razburila oblasti v pokrajini Sverdlovsk.
 

Odšli čez noč


Raje živimo med zvermi kakor med bolnimi, je po mizi udaril 33-letni glava družine in ženo ter tri otroke popeljal na, po njegovem, varno. Otroci, stari komaj štiri, osem in deset let, so z materjo pripravili le najnujnejša živila in osnovno opremo za taborjenje ter zapustili domačo vas in krenili v temačni gozd. Svojih načrtov niso zaupali nikomur, odšli so dobesedno čez noč, tako je sestra 33-letnika dan pozneje, ko je spoznala, da bratove družine ni na spregled, zaskrbljena poklicala policijo. Ta je sprožila obsežno iskalno akcijo, in ker peterice v vasi ni opazil nihče, avtomobil pa je ostal pred hišo, je kmalu postalo jasno, da so se podali v divjino.
Novi koronavirus jim v zavetju dreves ne bo prišel do živega, so sklenili. FOTO: Pixabay
Novi koronavirus jim v zavetju dreves ne bo prišel do živega, so sklenili. FOTO: Pixabay

Dan pozneje so odkrili družino, ki se je utaborila na čistini v gozdu: glava družine je pojasnil, da so zgolj sledili navodilom o družbeni izolaciji, in da bi se popolnoma obvarovali nevarnih stikov, so sklenili zapustiti domačo okolico. Vsake toliko se je 33-letnik nameraval vrniti v domačo vas po živila in druge potrebščine, po koncu epidemije pa bi se vrnili domov, je še razodel načrte, a policistov ni niti najmanj navdušil. Vseh pet je bilo sicer nepoškodovanih, otroci pa so bili le nekoliko prestrašeni.


V bolnišnici v največjem bližnjem Jekaterinburgu so jih pregledali in jim odstranili klope, otroke pa so potem predali socialnim delavcem, ki bodo odločili o usodi trojice in primernosti 33-letnika ter njegove žene za nadaljnje opravljanje starševskih dolžnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije