VELIKA BRITANIJA

Prazne police, dolge vrste, cene v nebo, ljudje panično nakupujejo ...

Vsak šesti Britanec ni mogel kupiti osnovnih živil.
Fotografija: Kriza v Veliki Britaniji se še stopnjuje. FOTO: Darren Staples, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Kriza v Veliki Britaniji se še stopnjuje. FOTO: Darren Staples, Reuters Pictures

Razmere v Veliki Britaniji ostajajo zaostrene. Britanci take še naprej živijo ob pomanjkanju goriva, dvigu cen goriva in elektrike, medtem ko so v trgovinah police bolj kot ne prazne. Ekonomisti ob tem napovedujejo, da bi takšne razmere na Otoku lahko trajale vse do konca leta. 

Tako so ponekod v Združenem kraljestvu trgovine prazne. Primanjkuje vsega: od mleka, mesa, sadja do toaletnega papirja in gaziranih pijač, poroča Daily Mail

Opravili so tudi raziskavo, ki je pokazala, da vsak šesti Britanec ni mogel v trgovini kupiti osnovnih živil. 

Ker se bližajo prazniki, pa je na tisoče kupcev pohitelo v trgovine in panično kupujejo hrano in ostalo, kar pa še dodatno zaostruje razmere v državi.

Pomanjkanje dostavljavcev in vozil pa tudi ogljikovega dioksida

Oblasti poudarjajo, da je za razmere krivo pomanjkanje dostavljavcev in vozil pa tudi ogljikovega dioksida, ki ga uporabljajo za podaljševanje roka trajanja hrane in v proizvodnji gaziranih pijač. 

Razmišljajo celo o tem, da bi angažirali vojsko, da bi preprečili nadaljnje panično nakupovanje in pomanjkanje hrane. Ob tem pa lastniki manjših trgovin in tudi večje trgovske verige opozarjajo, da bi se lahko cene osnovnih živil kaj kmalu še zvišale. Trdijo, da se bosta najprej podražila ustekleničena voda in meso. 

»Največja težava je, ko ljudje brez razloga panično nakupujejo. V trgovski center grem le enkrat na mesec, sicer vse naročim prek spleta,« je povedal eden od prebivalcev iz središča Londona. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije