NEAKTIVNI RAČUNI

Pozor! Google namerava storiti to

Uporabnike bo obvestil o svoji nameri; na tapeti so tisti, ki niso bili uporabljeni dve leti.
Fotografija: Neuporabljeni računi bodo izbrisani najpozneje do 1. decembra letos. FOTO: Shannon Stapleton/Reuters
Odpri galerijo
Neuporabljeni računi bodo izbrisani najpozneje do 1. decembra letos. FOTO: Shannon Stapleton/Reuters

Če vam je Google v zadnjem času poslal kakšno elektronsko pošto, jo le dobro preberite: zna biti, da vas obvešča, da bo zaradi neaktivnosti v zadnjih dveh letih izbrisal vaš račun, torej tistega, ki ga ne uporabljate. Če Google račun ni bil uporabljen ali se vanj ni nihče prijavil vsaj dve leti, bo Google ta račun in njegovo vsebino izbrisal.

To pomeni, da bo e-poštni naslov postal nedostopen in bodo odstranjena sporočila v gmailu, dogodki v koledarju, spletna shramba drive, dokumenti in druge datoteke, izbrisane bodo tudi varnostne kopije fotografij in videov v storitvi Google foto.

image_alt
Pozor: če ne želite, da vam izbrišejo Googlov račun, morate narediti tole

image_alt
Dobra vila Maja: Kakšno povezavo imajo google in vaši možgani?

Google je že leta 2020 napovedal, da bo odstranil vsebino, shranjeno v neaktivnih računih (ne pa tudi samih računov), da bi pridobil prostor za shranjevanje. Po novih pravilih glede nedejavnosti bodo stari, neuporabljeni računi izbrisani najpozneje do 1. decembra letos.

Neaktivne račune bodo začeli brisati postopoma. FOTO: Mike Blake, Reuters
Neaktivne račune bodo začeli brisati postopoma. FOTO: Mike Blake, Reuters

Google bo dal uporabnikom prej priložnost za ukrepanje, in sicer tako, da bo v račun pošiljal e-poštna obvestila, pošiljal jih bo tudi v e-poštni naslov za obnovitev, če ga imate. Za zdaj ne namerava izbrisati računov z videoposnetki na youtubu. Neaktivne račune bodo začeli brisati postopoma, pri čemer se bodo najprej lotil tistih, ki so bili le ustvarjeni in nikoli uporabljeni.

Račun se obravnava kot dejaven, če smo prijavljeni vanj, ko beremo ali pošiljamo e-poštna sporočila; če uporabljamo Google drive, če gledamo videoposnetke v youtubu, če delimo fotografije, kadar prenašamo aplikacije, uporabljamo Googlov iskalnik in če uporabljamo funkcijo »Prijavite se z Googlom« za prijavo v aplikacijo ali storitev drugega ponudnika. Dejavnost v računu se nanaša na račun, in ne na napravo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije