UMIK

Rusi so se umaknili iz Limana (VIDEO)

Umaknili so se iz strateško pomembnega mesta na vzhodu Ukrajine.
Fotografija: Iz obrambnega ministrstva v Kijevu so potrdili, da njihove sile že vstopajo v Liman. FOTO: Zohra Bensemra, Reuters
Odpri galerijo
Iz obrambnega ministrstva v Kijevu so potrdili, da njihove sile že vstopajo v Liman. FOTO: Zohra Bensemra, Reuters

Ruske sile so se umaknile iz strateško pomembnega mesta Liman na vzhodu Ukrajine. To je potrdil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Po njegovih besedah so s tem želeli preprečiti, da bi približno 5000 ruskih vojakov ostalo ujetih za ukrajinsko bojno črto.

Tri možnosti

Novico o skorajšnji obkolitvi ruskih sil je pred tem sporočil guverner regije Lugansk Sergej Hajdaj, ki pa je dejal, da imajo ruski vojaki na tem območju samo tri možnosti, »lahko se predajo, poskušajo prebiti ali pa vsi skupaj umrejo«. Z obrambnega ministrstva v Kijevu so potrdili, da njihove sile že vstopajo v Liman.

image_alt
Ugledni novinar šokiral: Gledal sem veliko Putinovih govorov, a česa takega še ni bilo (VIDEO)

Rusija je v zadnjih tednih doživela vrsto vojaških neuspehov na vzhodu in jugu Ukrajine, kjer ukrajinske sile vodijo silovito protiofenzivo. Zaradi referendumov o priključitvi štirih ukrajinskih regij Rusiji, ki so sicer naleteli na neodobravanje mednarodne skupnosti, Rusija zdaj velik del vzhodne Ukrajine uradno obravnava kot rusko ozemlje.

Ker je Liman na severu donješke regije, ki si jo je Moskva v petek pripojila, bi Kremelj lahko napade na to območje obravnaval tudi kot napad na Rusijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije