PES BO

Poslovil se je predsedniški pes

Bo je s slovito družino preživel dobro desetletje. Leta 2013 se mu je pridružila Sunny.
Fotografija: Predsedniku je bil Bo v veliko tolažbo in sprostitev med napornimi delavniki. FOTO: Jim Young/Reuters
Odpri galerijo
Predsedniku je bil Bo v veliko tolažbo in sprostitev med napornimi delavniki. FOTO: Jim Young/Reuters

»Za nami je izjemno naporen dan. Poslovili smo se od najboljšega prijatelja, našega psa, Boja, ki je izgubil boj z rakom,« je na instagramu objavila nekdanja prva dama Michelle Obama in naznanila bolečo izgubo.

Bo se je po zaslugi zdaj že pokojnega senatorja Teda Kennedyja družini pridružil ob začetku prvega mandata Baracka Obame: bil je nagrada predsednikovima hčerkama Sashi in Malii za njuno potrpljenje med dolgo in mučno kampanjo, sta pridobitev pojasnila zakonca, ki pa sta se na psa navezala tako kakor hčerki. Bo je postal priljubljen družinski član, najboljši prijatelj Obamovih, nad katerim so se navduševali tudi obiskovalci Bele hiše in preostala politična srenja. »Bil je najzvestejši spremljevalec, ki je stoično prenašal ves vrvež v Beli hiši. Svojo moč je izkazoval z glasom, nikoli z zobmi, poleti je rad skočil v bazen, otrokom je oprostil vsako neumnost, živel je za drobtinice z mize in vedno je imel vrhunsko pričesko,« je v duhovitem slogu sporočil še nekdanji prvi mož ZDA in se ganljivo priklonil pasjemu prijatelju, ki mu je olajšal marsikateri naporen dan v Beli hiši. Bil je venomer zabaven, a resen in umirjen, ko so to od njega zahtevale okoliščine, zato je lahko družino spremljal tudi med številnimi potovanji in javnimi dogodki.

Bo in Sunny med Obamovim drugim predsedniškim mandatom FOTO: Reuters
Bo in Sunny med Obamovim drugim predsedniškim mandatom FOTO: Reuters
»Dal nam je veliko več, kot smo pričakovali,« je poudaril Obama in pristavil, da je bila karantena za Boja daleč od dolgočasnega in duhamornega obdobja. Da je imel vse družinske člane ves čas na kupu, je bilo zanj naravnost sanjsko, se strinjajo Obamovi, zadovoljni, da so mu lahko omogočili več kot deset srečnih let cartanja in razvajanja. Ostala jim je še psička Sunny, ki se je Boju pridružila leta 2013; prav tako je pasme portugalski vodni pes, ki je primerna tudi za ljudi z alergijo na živalsko dlako, med katere se uvršča tudi Malia. Družina Obama od lani živi na sanjskem posestvu na otoku Martha's Vineyard v zvezni državi Massachusetts. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije