STRAŠNO

Politični strateg: Ne Severna Koreja, ta država je grožnja za svetovni mir

Objavljeno 26. oktober 2017 13.11 | Posodobljeno 26. oktober 2017 13.12 | Piše: P. Pa.

Nekdanji glavni politični strateg Bele hiše je razkril skrb vzbujajoče informacije.

Simbolična fotografija.

WASHINGTON – Svetovna javnost je prepričana, da je Severna Koreja tista, ki najbolj ogroža mir na našem planetu. A nekdanji glavni politični strateg Bele hiše Steve Bannon pravi, da je vsaj tako kot Severna Koreja, če ne še bolj, nevarna država Katar.

»Trenutno najpomembnejša stvar, ki se trenutno dogaja v svetu, je situacija s Katarjem,« je dejal Bannon na Hudsonovem inštitutu. »Kar se dogaja v Katarju, je enako pomembno kot situacija v Severni Koreji.«

Financirajo teroriste in spreminjajo mnenja?

Ker naj bi Katar podpiral muslimanske bratovščine in druge radikalne islamske teroriste, so sosednje države Savdska Arabija, Združeni arabski emirati, Egipt in Bahrajn blokirali zračni, kopenski in pomorski promet, kar se je zgodilo le nekaj tednov po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump obiskal Savdsko Arabijo, kar po besedah Bannona ne more biti naključje.

Katar sicer zavrača obtožbe, da podpira ekstremistične skupine, z ZDA so celo podpirali sporazum na to temo. Katarski minister za zunanje zadeve Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani je dejal, da države, ki so izvedle blokado, še niso dokazale obtožb, da Katar podpira in financira terorizem, in poudaril, da z njo škodijo globalnemu boju proti Islamski državi.

Bannon je še razkril, da Katar porablja milijone dolarjev in poskuša spremeniti tudi mnenja kongresnikov, mnenjskih voditeljev, elit in voditeljev. 

Deli s prijatelji