BOŽIČEK PREHITEVA?

Poletni božični nakupi

Božiček je tudi letos zgodaj prišel v Selfridges. Na voljo 3800 artiklov.
Fotografija: Od bunk do voščilnic
Odpri galerijo
Od bunk do voščilnic

Cin, Cin, cin, cin, cin, cin, zvončki pojejo, lep je ta božični čas, ki prinaša zimo v vas … Ja, ja, sredi avgustovske vročine res le redki pomislijo na zimo, do božiča je še daleč. A ne v verigi trgovin Selfridges na Otoku, kjer so 145 dni pred prihodom Božička razkrili letošnjo kolekcijo bunk, trakov in kar je še takega okrasja pod naslovom Selfridges Rocks Christmas.

Veleblagovnica je prva na Otoku na prodaj dala okrasje za letošnje veselo praznično obdobje, vendar ne vsega, za zdaj je mogoče izbirati med 500 izdelki, polna kolekcija bo na voljo od septembra – kar 3800 izdelkov! Od svinčnikov po dva evra pa do neonskih luči, za katere bo treba odšteti 9400 evrov. No, letos bodo ponudili tudi darila za hišne ljubljenčke in možnost ustvariti (in kupiti) presonaliziran družinski božični pulover. Pa seveda voščilnice, ovijalni papir in še in še. V skladu z letošnjo temo bo mogoče kupiti tudi marsikaj v povezavi z rockom, denimo božične nogavice.



Božiček je za rock!
Božiček je za rock!


Predstavniki Selfridgesa so sporočili, da okrasja ne nakupujejo samo domači potrošniki, nad razstavljenimi izdelki so menda enako, če ne še bolj, navdušeni tuji kupci. Vodja oddelka Eleanor Gregory pravi takole: »Veliko potrošnikov z vsega sveta obišče našo veleblagovnico, veseli so, da lahko pobrskajo med božičnim okrasjem in spominki med svojim dopustovanjem v Londonu, saj jih doma ne morejo kupiti. Naša poletna ponudba preprosto sledi vse večjemu povpraševanju po možnosti božičnih nakupov tudi zunaj sezone.« Skupaj bodo prodali 175.000 božičnih izdelkov, 40.000 več kot lani, pravijo.


Letošnji božič bo prav poseben, so prepričani pri Selfridgesu.
Letošnji božič bo prav poseben, so prepričani pri Selfridgesu.

Podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu je leta 1908 ustanovil Harry Gordon Selfridge, je druga največja veleblagovnica na Otoku, takoj za Harrodsom. Za zdaj so edini, ki že ponujajo okraske, s katerimi v adventnem času okrasimo domove, druge trgovine, med njimi tudi Harrods, so sporočile, da bodo letošnje kolekcije dale naprodaj pozneje.

Pa le brez stokanja, češ da ne greste v London, okraske pa bi vendarle radi kupili: to lahko storite iz domačega naslanjača prek spleta.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije