NEMIRNA TLA

Pokrajino v osrednjem delu Turčije stresel potres z magnitudo 5,3

Pred tem so v Turčiji, vključno z nedavno najbolj prizadetim jugovzhodom, od petka zvečer zaznali najmanj sedem potresnih sunkov z magnitudo 4.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Thinkstockphotos
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver/Thinkstockphotos

Pokrajino Nigde v turški osrednji regiji Anatolija je danes stresel potres z magnitudo 5,3, so sporočile pristojne lokalne oblasti. Žarišče potresa je bilo približno 350 kilometrov zahodno od območja na turško-sirski meji, ki ga je v začetku meseca opustošil silovit potres z magnitudo 7,8.

O morebitnih žrtvah ali škodi zaenkrat ni poročil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem so v Turčiji, vključno z nedavno najbolj prizadetim jugovzhodom, od petka zvečer zaznali najmanj sedem potresnih sunkov z magnitudo 4, navaja turški urad za obvladovanje naravnih nesreč (Afad).

Zadnji niz potresov sledi uničujočemu tresenju tal na območju na meji med Turčijo in Sirijo, ki je 6. februarja terjalo več kot 50.000 življenj, od tega večino v Turčiji. Potresu je doslej v enajstih turških pokrajinah sledilo več kot 9000 popotresnih sunkov. Ti naj bi se nadaljevali še naslednji dve leti, navaja Afad.

Poškodbe je glede na vladne podatke utrpelo več kot 173.000 stavb, skoraj dva milijona ljudi sta ostala brez strehe nad glavo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije