SLOVO

Pokopali Ivano Trump: na pogrebu Donald, Melania, Ivanka s čustvenim govorom (FOTO)

V newyorški cerkvi na Manhattnu je v sredo potekala žalna maša za pokojno Ivano Trump, prvo soprogo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa.
Fotografija: FOTO: Jeenah Moon, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Jeenah Moon, Reuters

V New Yorku je potekal pogreb Ivane Trump, podjetnice, modne oblikovalke in prve soproge Donalda Trumpa. Udeležili so se ga Donald Trump in njegova sedanja soproga Melania. Med užaloščenimi so bili tudi vsi otroci Donalda in Ivane – Ivanka, Eric in Donald Trump mlajši. 

»Bila je pametna in lepa. Bila je utelešenje ameriškega sna. Bila je moč narave,« je povedal Eric Trump v svojem govoru v katoliški cerkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sidu, piše New York Post.

FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters
FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters

»Skrbela je za nas tri z železno roko, a zlatim srcem,« je dodal. 

Govor je imela tudi Kai Trump, hči Donalda mlajšega, ki se je spomnila svoje ljubljene babice.

Pot pozlačene krste iz cerkve proti pokopališču je spremljala tudi Tiffany Trump, hči, ki jo je Donald Trump imel z drugo ženo Marlo Maples

Čustveni govor hčerke

Ivanka Trump je v čustvenem govoru opisala svojo mamo kot »pionirko v poslovnem svetu«.

FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters
FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters

»Med odraščanjem mi je mama govorila, da ženska lahko stori vse, kar želi, in to mi je tudi pokazala. Pustila je sled tako pri moških kot ženskah. Nekoč mi je rekla, da ne obstaja nič, česar ne bi zmogla storiti v salonarjih s petami. Naučila nas je uloviti ribo s kopjem, zatem pa še skuhati to, kar ulovimo. Naša mama nam je razširila um,« je povedala čustvena Ivanka.

Donald Trump, Melania in njun sin Barron so sedeli v prvi vrsti.

FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters
FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters

Prišli so tudi znani obrazi iz politike in medijev. Od Ivane Trump se je med drugim poslovil tudi dolgoletni prijatelj modni kreator Dennis Basso.

FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters
FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters

Ivana Trump (73) je umrla prejšnji četrtek na svojem domu, ko je padla po stopnicah. Mrliški oglednik je ugotovil, da je umrla zaradi posledic padca. Z Donaldom Trumpom sta bila poročena med letoma 1977 in 1992. Pokojnica je v 80. letih prejšnjega stoletja pomagala voditi njegov poslovni imperij, njuna ločitev pa je bila zelo odmevna.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas