NENAVADNE METODE

Poglejte, kaj so aktivisti naredili na eni največjih italijanskih znamenitosti (FOTO)

»Naša država umira!« so aktivisti kričali med žaljivkami turistov in mimoidočih, preden je posredovala lokalna policija.
Fotografija: FOTO: Allesandro Penso/maps Allesandro Penso Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Allesandro Penso/maps Allesandro Penso Via Reuters

Člani italijanske okoljevarstvene skupine Zadnja generacija so danes v znameniti vodnjak Fontana di Trevi v Rimu protestno zlili črno tekočino, pripravljeno iz razredčenega rastlinskega oglja. Z dejanjem so želeli poudariti potrebo po reševanju podnebne krize.

Približno desetčlanska skupina je stopila tudi v vodnjak, kar je prepovedano, in držala transparent z napisom Ne bomo plačevali za fosilna goriva. Gre za kampanjo za ustavitev javnih naložb in subvencij za fosilna goriva, ki povzročajo toplogredne izpuste.

»Naša država umira!« so aktivisti kričali med žaljivkami turistov in mimoidočih, preden je posredovala lokalna policija.

Incident je sledil številnim podobnim dejanjem, s katerimi so aktivisti v Italiji v zadnjih tednih opozarjali na podnebno krizo.

Protestniki so danes posebej opozorili na poplave v severovzhodni italijanski pokrajini Emilija-Romanja, ki jih je v teh dneh povzročil nov val ekstremnih vremenskih razmer, ki jih znanstveniki povezujejo z globalnim segrevanjem, še poroča Ansa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije