NENAVADNO

Podivjane opice napadle več kot 40 ljudi, poškodovani tudi otroci

Japonski makaki so sicer pogosto prisotni v večjem delu države, tudi na poseljenih območjih, ob tem pa ponekod občasno povzročijo veliko škode, saj jedo kmetijske pridelke in celo vstopajo v hiše.
Fotografija: Večinoma opice in ljudje sobivajo v miru, a živali lahko hitro postanejo nasilne. FOTO: Klub Boks, Pexels
Odpri galerijo
Večinoma opice in ljudje sobivajo v miru, a živali lahko hitro postanejo nasilne. FOTO: Klub Boks, Pexels

Lokalne oblasti v mestu Jamaguči na Japonskem so danes sporočile, da se soočajo z nenavadnim valom napadov japonskih rdečeličnih makakov. Opice so v mestu na zahodu Japonske od 8. julija lažje poškodovale približno 40 ljudi, tako odrasli kot otroci so poročali o praskah in ugrizih. Japonski makaki so sicer pogosto prisotni v večjem delu države, tudi na poseljenih območjih, ob tem pa ponekod občasno povzročijo veliko škode, saj jedo kmetijske pridelke in celo vstopajo v hiše.

»Vse mesto Jamaguči je obdano z gorami, zato opice niso redkost,« je povedal uslužbenec mestnega oddelka za kmetijstvo, ki ni želel navesti svojega imena.

Poškodbe so bile do zdaj večinoma blage, vendar bodo zdaj uporabili uspavalne pištole, potem ko jim s pastmi, ki so jih nastavili, ni uspelo ujeti nobenega od nadležnih primatov. »Sprva so napadali le otroke in ženske, v zadnjem času so tarče tudi starejši ljudje in odrasli moški,« je še dejal lokalni uradnik.

V mestu niti niso prepričani, ali so napadi delo več opic ali bi lahko šlo za eno samo agresivno posamezno žival. V nekaterih primerih so opice ljudi napadle kar v njihovih domovih, potem ko so odprle drsna vrata ali vstopile skozi okna.

Mestni uradniki in policija v mestu patruljirajo od prvih napadov 8. julija, vendar jim še ni uspelo ujeti nobene opice. V zadnjih tednih se je zgodba na Japonskem znašla v središču pozornosti, potem ko so lokalni prebivalci večkrat poročali o napadih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije