ŽELEZNIŠKA NESREČA

Po tragični nesreči se je oglasil Robert Golob: Iskreno sožalje svojcem in prijateljem

Kriva naj bi bila človeška napaka.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Johanna Geron Reuters
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Johanna Geron Reuters

Zaradi železniške nesreče na severu Grčije, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo 42 ljudi, so v več grških mestih v sredo zvečer potekali protesti. Postajni načelnik, ki so ga aretirali zaradi nesreče, bo danes pričal pred sodiščem, grški železničarji pa v znak žalovanja in protesta zaradi zanemarjanja železnic danes stavkajo.

Grška vlada obljublja, da bodo z neodvisno preiskavo odkrili vzrok najhujše železniške nesreče v zgodovini države, odgovorni pa bodo morali pred sodišče. Grški premier Kiriakos Micotakis je krivdo za tragično nesrečo pripisal človeški napaki.

Huda nesreča v Grčiji. FOTO: Alexandros Avramidis Reuters
Huda nesreča v Grčiji. FOTO: Alexandros Avramidis Reuters

Golob izrekel sožalje

V sredo zvečer je tragedijo v Grčiji komentiral tudi slovenski premier Robert Golob: »Moje misli so s prebivalci Grčije in predsednikom vlade Mitsotakisom ob današnji tragični železniški nesreči na severovzhodu Grčije. Iskreno sožalje svojcem in prijateljem žrtev nesreče.«

V zvezi z nesrečo so v sredo aretirali postajnega načelnika v Larisi. Po navedbah policije 59-letniku očitajo umor in povzročitev hudih telesnih poškodb iz malomarnosti. Postajni načelnik, ki je odgovoren za signalizacijo, zanika, da bi karkoli naredil narobe, in za nesrečo krivi morebitno tehnično napako.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije