KITAJSKA

Po 32 letih našla sina (VIDEO)

Usoden je bil kratek postanek pred hotelom, ker je bil deček žejen. Dveletnika je posvojil par in ga kupil za današnjih 800 evrov.
Fotografija: Zgodilo se je v hipu: sredi belega dne ga je nekdo ugrabil sredi ulice. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Zgodilo se je v hipu: sredi belega dne ga je nekdo ugrabil sredi ulice. FOTO: Youtube

Nikoli si ni oprostil, da je usodnega dne, pa čeprav samo za hip, sinčku obrnil hrbet na ulici na poti iz vrtca in skočil v bližnji hotel, da bi mu prinesel kozarec vode. Ta je bila vroča, in medtem ko je Mao Zhenjing pihal v skodelico, se je zgodilo v le par sekundah.

Sin si želi spoznati svoje biološke starše. FOTO: Youtube
Sin si želi spoznati svoje biološke starše. FOTO: Youtube
Dveletnik je bil od očeta oddaljen samo nekaj metrov, a neznanec ga je kljub temu zagrabil in hitro stekel proč. Očeta je zgrabila panika, ni več vedel, v katero smer teči in kje iskati sina, policija, ki jo je nemudoma poklical, je bila prav tako nemočna. Bilo je leta 1988, za otrokom se je izgubila vsaka sled, toda starši nikoli niso obupali.
 

Pustila službo, da bi iskala sina


Pred dnevi, ko so na Kitajskem praznovali materinski dan, je Li Jingzhi dobila darilo, po katerem je hrepenela 32 let. Končno je objela svojega sina, Maa Yina, ki se mu še sanjalo ni, da vsa ta leta ni odraščal pri bioloških starših. Doma mu je bilo vedno lepo, zanj so skrbeli dobro, zdaj dela kot notranji oblikovalec, obvestilo policije, da ga nekdo srčno pogreša že več kot tri desetletja, ga je seveda pretreslo. Odločil se je za snidenje, prav na materinski dan je bil znova v objemu bioloških staršev, ki nikoli niso izgubili upanja. Mama je pustila službo in življenje posvetila iskanju izgubljenega sina, je povedala, nastopala je v televizijskih oddajah, delila letake po vsej državi in s policijo raziskala vsak namig, ki bi lahko razkril usodo njenega dečka. Da je mrtev, si ni dovolila pomisliti, goreče je upala, da bo njen otrok nekoč spet v njenem objemu.



Na dolgi poti je pomagala tudi številnim drugim, pridružila se je skupini prostovoljcev, ki išče ugrabljene otroke, in tako dom vrnila kar 29 posameznikom. V letošnjem maju pa je vendarle tudi njo doletel tisti srečni klic policije: iz oddaljenega Sečuana je poklical moški in priznal, da je pred 32 leti v dvomljivih okoliščinah, za znesek današnjih skoraj 800 evrov, posvojil dečka, saj žena ni mogla zanositi. DNK-vzorci so potrdili, da je 34-letni Mao, po novem Gu Ningning, res pogrešani sin, in družina se je po dolgem času spet združila, so o ganljivi zgodbi poročali kitajski mediji. Kaj sledi?



Mao bo nekaj časa preživel z biološkimi starši, saj si ju želi spoznati. Posvojiteljev ne obsoja, saj razume, da so hrepeneli po naraščaju, z njim pa so vedno ravnali ljubeče in prijazno ter mu omogočili dobro življenje in izobrazbo. Policija kljub temu preiskuje zgodbo in išče ugrabitelja iz leta 1988, prekupčevanje z otroki je namreč na Kitajskem velika težava, vsako leto jih izgine 20.000. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije