ODKRITJE

Po 113 letih našli potopljeno ladjo, na njej pa ... zlato

Ruska vojna ladja se je v bitki z Japonsko potopila leta 1905. Na njej naj bi se skrivalo pravo bogastvo.
Fotografija: Ruska vojna ladja je bila na dnu morja kar 113 let. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Ruska vojna ladja je bila na dnu morja kar 113 let. FOTO: Youtube

SEUL – Potapljači so v bližini obale Južne Koreje naleteli na osupljivo odkritje: potopljeno rusko ladjo. Njene razbitine so se 500 metrov pod morjem skrivale kar 113 let. 

To pa še ni vse, saj naj bi bil na njej pravi zaklad: ogromna količina zlata, vredna okoli 100 milijard funtov, poroča The Telegraph.

Ruska vojna ladja se je potopila maja 1905 v bitki z japonsko mornarico. Potapljači iz Južne Koreje, Velike Britanije in Kanade so jo odkrili samo kilometer od otoka Ulleungdo. Z manjšo podmornico so dvignili krov palube in sidra. Na krmi se še vedno vidi napis Dimitrij Donskoj, kakor so ladjo krstili leta 1883 v St. Peterburgu.

Sodeč po zgodovinskih zapisih, naj bi ladja prevažala kar 200 ton zlatih palic, s katerimi je plula proti Vladivostoku. Na krovu naj bi bilo okoli 500 ljudi.

Podjetje Shinil Group, ki stoji za odkritjem, naj bi razbitine z dna potegnilo oktobra, polovico najdenega »zaklada« pa so že obljubili ruski vladi, sicer pa naj bi ga veliko tudi podarili v dobrodelne namene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije