BIZARNO

Piknik, pivo in svoboda: Trumpov podpornik besnel na tiskovki (VIDEO)

V Nevadi, kjer naj bi bilo zelo tesno, rezultatov še niso sporočili.
Fotografija: Trumpovi podporniki so prepričani, da želi nasprotna stran ukrasti volitve. FOTO: Carlo Allegri, Reuters
Odpri galerijo
Trumpovi podporniki so prepričani, da želi nasprotna stran ukrasti volitve. FOTO: Carlo Allegri, Reuters

V ZDA se nadaljuje preštevanje glasov v nekaterih zveznih državah, na delu pa so tudi že odvetniki, saj je Donald Trump vložil tožbe za zaustavitev štetja glasovnic v Georgii, v Wisconsinu zahteva ponovno preštevanje, v Pensilvaniji konec štetja glasovnic, v Nevadi in Arizoni pa štetje naprej ter napoveduje izzive v primeru neugodnih izidov.
​​
Preberite tudi:

Biden blizu zmage, Trump se ne vda: v Pensilvanijo poslal sina in odvetnike



Kako napeto ozračje je v ZDA, je pokazal podpornik Trumpa, ki se je med tiskovno konferenco drl, da je družina Joea Bidna kriminalna. Moški, ki je nosil majico z napisom »BBQ (piknik, op. p.), pivo, svoboda«, je prekinil predstavnika volilne komisije v Nevadi, ki je novinarjem pojasnjeval, kako napreduje štetje glasov: »Kot sem omenil, nismo pripravljeni javno objaviti te informacije.«

»Kriminalna Bidnova družina krade volitve,« je kričal Trumpov podpornik. »Mediji to prikrivajo. Našo svobodo smo osvojili za svet. Daj nam našo svobodo Joe Biden. Joe Biden prikriva te volitve. Ukradel jih bo!« Nato pa je odkorakal stran.

Republikanski kandidat ni osvojil Nevade in njenih šestih elektorskih glasov že od leta 2004, rezultati pa naj bi bili znani danes po srednjeevropskem času in naj bi vključevali tudi preštete glasove, ki so prispeli po pošti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije