JUNAK

Petletnik zbral dober milijon

Mali Tony je velik dobrodelnež. Shodil s protetičnimi nogami.
Fotografija: Deček je nadvse navezan na bolnišnično osebje. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Odpri galerijo
Deček je nadvse navezan na bolnišnično osebje. FOTO: Peter Cziborra/Reuters

Pandemija je porodila številne, tudi zelo mlade junake, ki so sredi koronavirusne krize spoznali, kako dragocena sta zdravje in zdravstvo. Da bi se zahvalil bolnišnici, ki mu je rešila življenje, ko je bil star šele par tednov, je tako komaj petletni Tony Hudgell zbral skoraj poldrugi milijon evrov za prijazno in srčno osebje.
 

Žrtev nasilja takoj po rojstvu


S svojimi protetičnimi nogami je prehodil deset kilometrov v mesecu dni. Upal je, da bo zbral kakšnega tisočaka, a se je znova potrdila dobrodelnost Britancev, ki so za londonsko ustanovo ob dečkovi pobudi zbrali kar 1,4 milijona evrov! Tonyjeva zgodba je sicer pred časom dodobra pretresla Otok.
Februarja se je začel učiti hoditi. FOTO: Facebook
Februarja se je začel učiti hoditi. FOTO: Facebook

Deček je kmalu po rojstvu v kritičnem stanju obležal v bolnišnici, njegovi biološki starši so ga namreč tako poškodovali, da je ostal brez nog. Po dolgem okrevanju sta ga posvojila ljubeča Londončana, deček pa je februarja letos dobil protetične noge, s katerimi se je nedavno naučil hoditi s podporo z berglami. Pred časom ga je navdušil vojni veteran Tom Moore, ki je pri sto letih prav tako nabral osupljive milijone s sprehodi po svojem vrtu, denar je prav tako namenil britanskemu zdravstvenemu sistemu, ki je komajda preživel udare novega koronavirusa.


Mladega Tonyja so javno podprli tudi vojvodinja Cambriška, premier in številni nogometaši, zbran denar pa bo namenjen pediatrični bolnišnici Evelina London Children's Hospital. Ta je njegov drugi dom, povedo starši, rehabilitacija ne bi bila mogoča brez predanega osebja, na katero je Tony izjemno navezan. Ob neverjetnem dosežku mu je seveda čestital tudi veteran Tom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije