GRČIJA V STRAHU PRED POŽARI

Peklensko bo: živo srebro do 44 stopinj Celzija

V Evropo je prišel saharski pesek.
Fotografija: Sonce bo pripekalo, vročina bo neznosna. FOTO: Xurzon, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Sonce bo pripekalo, vročina bo neznosna. FOTO: Xurzon, Getty Images, Istockphoto

V Sloveniji imamo te dni nov vročinski val, ko temperature več dni segajo čez 30 stopinj Celzija. Kaže, da bo petek najbolj topel dan, ponekod bi se živi srebro lahko vzpelo do okoli 35 stopinj. A to ni nič v primerjavi z vročino, ki jo napovedujejo jugu Evrope.

V naslednjih dneh se bodo temperature v Grčiji po napovedih vremenoslovcev povzpele kar do 44 stopinj. Ob ekstremni vročini sta meteorološka služba in nacionalna civilna zaščita izdali opozorilo. Vročina naj bi trajala do 8. avgusta. Poleg ekstremne vročine pa se v Grčiji bojijo tudi požarov, saj je v zadnjem času padlo malo padavin, napovedani pa so močni vetrovi, ki bi lahko hitro razplamteli tudi najmanjšo iskrico.


Naj vas ne preseneti puščavski pesek


Visoke temperature so napovedane tudi nad Balkanskim polotokom in drugje v južni Evropi. Po osrednjem in južnem Balkanu naj bi bilo lokalno čez dan med 40 in 43 stopinjami Celzija.

Evropo pa je že danes dosegel oblak puščavskega peska. Ta teden naj bi se iznad Sredozemlja tudi nad našimi kraji pomikal proti jugu Skandinavije.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije