TEŽAVE V VATIKANU

Papež Frančišek na invalidskem vozičku

Papeža pred potovanjem v Kijev ovira koleno.
Fotografija: »Pri mojih letih ni lahko iti na misijo. Toda vaše molitve in zgled mi dajejo pogum,« je dejal papež Frančišek. FOTO: Vatican Media, Reuters Pictures
Odpri galerijo
»Pri mojih letih ni lahko iti na misijo. Toda vaše molitve in zgled mi dajejo pogum,« je dejal papež Frančišek. FOTO: Vatican Media, Reuters Pictures

Papeža Frančiška, ki se je v preteklih dneh srečal z ukrajinsko delegacijo in potrdil svojo pripravljenost na potovanje v Kijev, ovirajo težave s kolenom, je danes sporočil ukrajinski verski informacijski portal Risu. Papež se sicer s tovrstnimi težavami spopada že dlje časa. Zdravniki so mu potovanje v Kijev odsvetovali. »Če pa je potovanje v Ukrajino tehnično mogoče, potem si želim priti v Kijev, ne le do ukrajinske meje, kot bi mi nekateri svetovali,« je dejal papež. Že pred dnevi je naznanil, da zaradi težav s kolenom ne bo mogel odpotovati v Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan, kar je sicer načrtoval za začetek julija. Nov datum tega potovanja še ni določen.

Molitve mu dajejo pogum

»Pri mojih letih ni lahko iti na misijo. Toda vaše molitve in zgled mi dajejo pogum in prepričan sem, da se bom lahko srečal z vsemi ljudmi, ki jih nosim v srcu,« je še dejal. Frančišek bo 3. julija v baziliki svetega Petra daroval mašo s Kongovci. Prav tako je dejal, da bo poskušal obhoditi mašo s kongovsko skupnostjo v Rimu. »To je dan, ko bi moral biti v Kinšasi. Kinšaso bomo pripeljali v Rim,« je dejal med avdienco z afriškimi misijonarji.

Prvič na invalidskem vozičku

85-letni papež ima sicer že nekaj časa težave z bolečinami v desnem kolenu, zaradi katerih je moral prejšnji mesec na javni prireditvi prvič uporabiti invalidski voziček.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije