PO OPERAICIJI

Papež bo moral ostati dlje v bolnišnici

Papež po operaciji dobro okreva, a naj bi prihodnji teden še ostal v bolnišnici.
Fotografija: Professor Sergio Alfieri speaks to the media at the Gemelli Hospital where Pope Francis is hospitalised for surgery on his abdomen, in Rome, Italy, June 10, 2023. REUTERS/Remo Casilli FOTO: Remo Casilli Reuters
Odpri galerijo
Professor Sergio Alfieri speaks to the media at the Gemelli Hospital where Pope Francis is hospitalised for surgery on his abdomen, in Rome, Italy, June 10, 2023. REUTERS/Remo Casilli FOTO: Remo Casilli Reuters

Papež Frančišek se tri dni po operaciji trebušne votline počuti dobro ter okreva v skladu s pričakovanji in brez zapletov, kljub temu pa mu je bilo priporočeno, da ostane v bolnišnici še ves prihodnji teden, je danes sporočil kirurg Sergio Alfieri, ki je opravil poseg.

86-letni papež je brez vročine, izvidi srca in pljuč so dobri, krvni in rentgenski testi pa so prav tako pokazali »popolnoma normalne« rezultate, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil Alfieri.

Nedeljske molitve naj ne obhaja pred verniki, svetujejo

Da pa ne bi obremenil mišic trebušne stene, na primer pri vstajanju iz postelje ali sedenju, so mu zdravniki svetovali, naj nedeljske molitve ne obhaja pred verniki in ne poskuša iti do okna svoje sobe v bolnišnici Gemelli, kjer je nastanjen.

Papeža so v sredo popoldne ob splošni anesteziji operirali zaradi ukleščene trebušne kile, da bi preprečili zaporo črevesja. Že kmalu po tem so sporočili, da je poseg prestal brez zapletov. Tudi prvi dve noči je poglavar katoliške cerkve preživel mirno.

»Običajno po takšni operaciji ostaneš v bolnišnici štiri do pet dni. Upamo, da ga bomo prepričali, da bo ostal ves naslednji teden, saj mu bo okrevanje v bolnišnici omogočilo, da se bo z večjo močjo in varnostjo vrnil k delu,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dodal kirurg.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije