HITRO ŠIRJENJE

Panika med križarjenjem: na ladji ujeta Slovenca (VIDEO)

Potrjenih je že 170 smrti zaradi koronavirusa.
Fotografija: Ladja Costa Smeralda je zasidrana v pristanišču Civitavecchia. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ladja Costa Smeralda je zasidrana v pristanišču Civitavecchia. FOTO: Reuters

Italijansko križarko z okoli šest tisoč potniki in tisoč člani posadke na krovu zadržujejo ob obali, potem ko je zbolela Kitajka (54), ki je dobila vročino in imela težave z dihanjem in za katero sumijo, da je okužena s koronavirusom. Njo in moža, ki sicer nima znakov okužbe, so takoj osamili in testirali. Izvidi naj bi bili znani popoldne, ostalim potnikom pa so prepovedali, da bi zapustili ladjo, dokler ne bo znano, ali je ženska iz Macaa okužena.

Uradne informacije ladjarja sicer še nimajo, a v potovalni agenciji Svet križarjenj so nam potrdili, da sta na ladji tudi Slovenca, s katerima so v stiku. Hrvaški portal 24sata poroča, da sta med potniki tudi najmanj dva Hrvata.
 
Preberite tudi:
Znana Slovenka ujeta na ladji (FOTO)

Ladja za križarjenje Costa Smeralda je trenutno ob mestecu Civitavecchia, ki je približno 60 kilometrov oddaljeno od Rima.



Število smrtnih žrtev virusa se hitro dviga in se je povzpelo že na 170. V najbolj smrtonosnem dnevu doslej je umrlo 38 ljudi. Število okuženih je poskočilo na okoli osem tisoč. Virus se je razširil v vse regije Kitajske ter v več kot 20 držav na vseh kontinentih sveta, kjer so doslej potrdili okoli 80 primerov okužb. O prvih primerih okužbe poročajo iz Indije in s Filipinov, peti primer okužbe pa so potrdili v Franciji.



Da bi preprečili širjenje virusa, je Rusija zaprla mejo s Kitajsko. Nehala bo tudi izdajati elektronske vize kitajskim državljanom.

Svetovna zdravstvena organizacije (WHO) se bo danes sestala, da bi se odločili, ali bodo razglasili izredne razmere. Kitajski strokovnjaki so medtem v strokovnem članku objavili, da je inkubacijska doba virusa 5,2 dneva, a da se med bolniki zelo razlikuje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije