DUBAJ

Otok na nebu

Nepozabno kopanje na 200 metrih z osupljivim razgledom. Ponujajo tudi gurmansko razvajanje.
Fotografija: Zagotavljajo nepozabno izkušnjo. FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Zagotavljajo nepozabno izkušnjo. FOTOGRAFIJI: Twitter

V Dubaj nobena gradnja ne izključuje načrtovanja novega presežka, rekordi so tako postali stalnica v tem biseru Združenih arabskih emiratov. Tokrat se hvalijo z najvišjim neskončnim bazenom, torej s plavanjem na višini kar 200 metrov oziroma v 50. nadstropju osupljive stolpnice Palm Tower.

Kopanje nad oblaki

Infinity pool je bazen, pri katerem rob ni viden, tako se ustvari vtis neskončnosti oziroma odtekanja vode v neznano, v neslutene globine. Medtem ko se s takšno kopalno ponudbo hvalijo številni hotelirji po svetu, neskončni bazen pa je seveda tudi modna muha najpremožnejših, so šli v Dubaju še korak dlje in kopanje omogočili nad oblaki, kot pravijo.

Otok na nebu je prav tako vzdevek nove pridobitve, saj je poleg kopanja tam mogoče tudi poležavati na razkošnih ležalnikih in srebati okusne koktajle, za gurmanske užitke pa poskrbijo vrhunski chefi. Nekaj nadstropij stolpnice je stanovanjskih, nekaj pa hotelskih, a bazen Aura Skypool je na voljo za vse, tudi za zunanje dnevne obiskovalce: seveda tiste z globokimi žepi, saj je najcenejša vstopnica okoli 40 evrov, najdražja pa okoli 150.

A gost bo deležen več kakor le kopanja, zato se splača seči globoko v žep, vabijo gostitelji, ki poudarjajo, da bazen ponuja tudi 360-stopinjski pogled na največje dubajske znamenitosti. Dve nadstropji višje se razprostira osupljiva razgledna ploščad, ki je prav tako ne gre zamuditi, vabijo.

V Dubaju je tudi najvišji neskončni bazen znotraj stavbe, in sicer v hotelu Address Beach Resort. Leži na višini kar 294 metrov, s čimer se je vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije