SERVISER

Ostarelim in bolnim popravlja zastonj

Anglež svojim rojakom brezplačno servisira ogrevalne naprave. Zaradi dobrodelnosti je sam v dolgovih, a si zaradi tega ne beli las.
Fotografija: Pozimi mora biti vsem toplo, pravi Anderson.
Odpri galerijo
Pozimi mora biti vsem toplo, pravi Anderson.

Ostareli in bolni ne bi smeli niti enega zimskega dneva preživeti brez ogrevanja, je prepričan James Anderson, ki v nasprotju z veliko večino ne razpreda, kako bi bilo treba pomagati nemočnim, temveč dejansko poprime za orodje in popravi nedelujoče ogrevalne naprave. Brezplačno, in to že več let!
 

Sam zadolžen, a ne želi plačila


Dobrotnik iz Burnleyja na Otoku samemu sebi ne bi nikoli delil poklonov, a se je nedavno, z neverjetno toplino in prijaznostjo, dotaknil tudi 91-letnice z akutno levkemijo, ki ji je brezplačno popravil grelnik vode, njen znanec pa je račun, na katerem je bil znesek 0, objavil na svojem družabnem profilu. Tako je sprožil val občudovanja in vprašanj radovednežev, ti so kmalu izbrskali, da 52-letnik tako lepša vsakdanjike pomoči potrebnih že od leta 2017.

To, da nekoga osrečiš, je neprecenljivo.
To, da nekoga osrečiš, je neprecenljivo.
Pa čeprav je oče petih otrok, ki zapravijo vsak njegov zasluženi evro, in čeprav ga je dobrodelnost že potisnila v dolgove, zdaj je v minusu za deset tisočakov. A odkar je pred leti prihitel na popravilo v dom ostarelega možakarja, ki ga je za masten znesek opeharil drugi mojster, naprava pa še vedno ni delovala, je sklenil, da takšnih krivic ne bo več dopuščal. »Nesprejemljivo je, da v današnjih časih starostniki ali na smrt bolni pozimi zmrzujejo v svojih lastnih domovih,« je povedal Anderson, ki ga lastna finančna stiska ne skrbi preveč.


»Dolg je samo denar, če lahko nekomu ogrejem dom, pa to pomeni podariti srečo, varnost, zdravje. To je neprecenljivo,« pravi Anglež, in le kdo bi mu lahko oporekal.

No, vse od objave zgodbe pa se je le zganilo še več dobrodelnežev in bogatašev, ki želijo Andersonu darovati sredstva, da bo še naprej lahko opravljal svoje plemenito poslanstvo. Njegovo neprofitno podjetje Dopher se bo tako morda razširilo po vsem Otoku, tako bo tam z mrazom po zaslugi dobrotnika letos prizaneseno marsikomu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije