NEKDANJA VELEPOSLANICA

Ostaja zvesta Trumpu, to je povedala o Sloveniji (VIDEO)

Ob napovedi kandidature ni pozabila omeniti, da je bila veleposlanica v državi, ki je bila nekoč Melanijin dom.
Fotografija: Lynda Blanchard je v Slovenijo prišla leta 2019. V videu ob najavi svoje kandidature za senatorko je uporabila kar nekaj posnetkov Slovenije. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Lynda Blanchard je v Slovenijo prišla leta 2019. V videu ob najavi svoje kandidature za senatorko je uporabila kar nekaj posnetkov Slovenije. FOTO: Jože Suhadolnik

Donedavna ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard (61) si je po odhodu iz naše države (v ZDA je v navadi, da se ob menjavi predsednika menjajo tudi veleposlaniki) že našla nov cilj, ki ga želi izpolniti.

Blanchardova, mati osmih otrok, ki ima diplomo iz matematike in računalništva, se podaja v tekmo za senatorsko mesto, ki pripada ameriški zvezni državi Alabama. Blanchardova, ki jo je na mesto veleposlanice v Sloveniji predlagal Donald Trump, preden je prišla k nam pa se je sestala tudi z Melanio Trump, je ob napovedi kandidature poudarila, da je konservativna kristjanka in podjetnica ter ponosna članica gibanja MAGA (Make America Great Again – Naredimo Ameriko zopet veliko), ki ga je začel prav Trump. Drugače od nekaterih drugih republikancev, ki so Trumpu obrnili hrbet predvsem po napadu njegovih podpornikov na kongres 6. januarja, Blanchardova ostaja zvesta 45. predsedniku ZDA, ki jo je poslal na delo v Slovenijo.

V videu ob napovedi svoje kampanje je Blanchardova dejala, da si nikoli ni mislila, da bo delovala v politiki, dokler je Trump ni prosil, naj bo njegova ambasadorka v Sloveniji, kar je označila za »pomemben položaj v prelepi državi, ki je bila nekoč Melanijin dom.« Z omenjanjem svoje povezave s Trumpom si v Alabami Blanchardova ne bo škodila, saj je v tej zvezni državi Trump zmagal tako na volitvah leta 2016 kot tudi lani, in to z več kot 35 odstotnimi točkami prednosti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas