REŠEVANJE

Olimpijski plavalec junak na plaži

Moški je padel z napihljive blazine. Med valove se je pognal Filippo Magnini.
Fotografija: Svetovni prvak Filippo Magnini je rešil življenje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Svetovni prvak Filippo Magnini je rešil življenje. FOTO: Reuters

CAGLIARI – Veliko srečo v nesreči je imel plavalec, ki je v valovih padel z napihljive blazine, hitro izgubil moč v rokah in nogah ter se začel utapljati. Prijatelji so opozorili reševalca, ki sta se takoj pognala proti nesrečniku, a ju je nenadoma prehitel sloviti plavalec Filippo Magnini, bronasti olimpijec, dvakratni svetovni prvak in trikratni evropski prvak.
Prava drama se je odvijala na čarobni plaži na Sardiniji.
Prava drama se je odvijala na čarobni plaži na Sardiniji.

Italijanski športni as se je z dekletom Giorgio Palmas ravno sončil na plaži Cala Sinzias na Sardiniji, ko so tudi njega zmotili klici na pomoč. Možakarja je dosegel tako rekoč z nekaj zamahi, kakor gliser je premagoval valove, sta ga pozneje pohvalila reševalca. Filippu sta onemoglega pomagala spraviti v čoln, ki je kmalu prispel. Vprašanje, ali bi moški preživel, če ga ne bi rešil super hitri Magnini.


»Storil sem tisto, kar bi vsakdo na mojem mestu,« je za Corriere dello Sport skromno povedal junak, ki je še pojasnil, da je bil kopalec na smrt prestrašen in nemočen, ko ga je dosegel, saj že popil veliko vode, svoje je naredila tudi panika. Na plaži ga je oskrbel zdravnik, ki ga je v reševalnem vozilu pospremil v bolnišnico, kjer bo okreval še kakšen dan.

Magnini, ki jih zdaj šteje 37, se je dvakrat okitil z naslovom svetovnega prvaka v prostem slogu, trikrat je bil evropski prvak v tej disciplini, na olimpijskih igrah v Atenah 2004 pa je osvojil bron s štafeto na 200 metrov prosto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije