KORONAVIRUS

Okuženi na križarki v grškem pristanišču, 922 ujetih potnikov

Testirali so del posadke, 12 jih je bilo pozitivnih.
Fotografija: Križarke so bile pred razglasitvijo epidemije koronavirusa najbolj na udaru. Okužb je bilo veliko. FOTO: Stephen Lam, Reuters
Odpri galerijo
Križarke so bile pred razglasitvijo epidemije koronavirusa najbolj na udaru. Okužb je bilo veliko. FOTO: Stephen Lam, Reuters

Kar naj bi bilo prvo pravo križarjenje po zaprtju držav zaradi izbruha koronavirusa letos marca, se sprevrača v žrtev trenutne resničnosti, piše The Guardian.

Ladja z 922 potniki na krovu in s 666 člani posadke, ki pluje pod malteško zastavo, je bila na poti s Krete proti Korfuju prek Pireja. A le malo po začetku križarjenja so lastnika ladje, angleško-nemško podjetje TUI, obvestili, da so nekateri izvidi testov na sars-cov-2 pozitivni. Pred odhodom na prvo križarjenje po lockdownu so namreč naključno testirali 150 članov posadke, skupno jih je sicer 666. Vsi pozitivni na koronavirus naj bi bili asimptomatični, piše The Guardian, a so jih takoj izolirali.

Kapitan ladje je po klicu iz agencije ladjo takoj preusmeril na otok Milos, kjer čakajo na nadaljnja navodila oblasti iz Aten. Vse potnike pa naj bi poslali v svoje kabine, ki jih ne smejo zapustiti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije