Okuženi diplomat pobegnil

Polne roke dela z neposlušnim delegatom. Okuženega po Sarajevu lovila policija.
Fotografija: V Sarajevu je potekala prava filmska akcija: zaradi pobeglega okuženega pacienta. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
V Sarajevu je potekala prava filmska akcija: zaradi pobeglega okuženega pacienta. FOTO: Guliver/Getty Images

Stroga izolacija se je zdela nezaslišana misel za delegata, zato jo je jadrno ucvrl. Predstavnik najvišjega političnega organa na stari celini se je, namesto da bi se vedel zgledno in odgovorno, odločil za nezaslišani pobeg iz klinike v bosanski prestolnici in sprožil velikanski preplah ter nemalo skrbi zdravstveni stroki.



Zdaj je znova izoliran in pod budnim nadzorom. FOTO: Guliver/Getty Images
Zdaj je znova izoliran in pod budnim nadzorom. FOTO: Guliver/Getty Images
Moški neznanega državljanstva, a zaposlen pri delegaciji Evropske unije v Bosni in Hercegovini, je po okužbi z novim koronavirusom in simptomi obležal na kliniki za pljučne bolezni, ki so jo ob izbruhu epidemije preuredili v izolacijsko središče za okužene s sars-cov-2. Toda diplomat očitno ni hotel upoštevati strogih ukrepov in je ob prvi priložnosti, ob nepozornosti zdravnikov in sester, pobegnil na ulico. Medicinsko osebje je nemudoma obvestilo policijo, ta je sprožila pravo filmsko iskalno akcijo, po nekaj urah pa so bolnega begunca le našli v starem delu Sarajeva.

Pridržali so ga do prihoda reševalnega vozila, da je bolnika prepeljalo nazaj na kliniko, a nikakor ne brez zapletov. Povsem podivjan je, medtem ko je vozilo čakalo pri rdeči luči na semaforju, skočil na ulico in hotel znova pobegniti, a ga je k sreči pravočasno prestregla policija. Zdaj znova leži na kliniki, tokrat zastražen, upajmo, razlogi za njegovo nerazumsko vedenje pa še niso znani. Kakšni ukrepi bodo sledili, potem ko bo okreval, še ni jasno, vsekakor pa mu kazen zaradi ogrožanja javnosti med epidemijo ne uide.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije