KORONAVIRUS

Okužena še dva tenisača, testirana tudi Blaž Rola in njegova družina

Objavljeno 27. junij 2020 16.38 | Posodobljeno 27. junij 2020 22.24 | Piše: STA, P. Pa.

Okužbo so potrdili pri hrvaškem in bosanskem teniškem igralcu. Na turnirju sta sodelovala tudi dva Slovenca.

Aljaž Bedene in Blaž Rola FOTO: Tadej Regent, Delo
Hrvaški in bosanski tenisač, Matej Šabanov in Tomislav Brkić, sta bila pozitivna na covid 19, so sporočili organizatorji prvenstva vzhodne Evrope. Tega v Beogradu organizira nekdanji srbski tenisač Janko Tipsarević, na njem pa sta doslej sodelovala tudi slovenska igralca, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

Bedene bi se moral z Brkićem pomeriti v prvem delu tekmovanja, 17. junija. Ljubljančan pa je po porazu in zmagi, 16. in 17. junija, v Beogradu odpovedal nadaljnje sodelovanje na turnirju, potem ko je obnovil poškodbo ramena. Zaradi tega se je odpovedal tudi obračunu z Brkićem, ki je bil po zadnjem delu moškega turnirja ta teden pozitiven na novi koronavirus po vrnitvi v domovino.

Družina Rola na testiranju


Po vrnitvi v domovino je bil danes Blaž Rola na testiranju. Testirali sta se tudi njegova žena in hči, ki sta bili v začetku turnirja z njim v Beogradu, a sta se pred nekaj dnevi vrnili domov in sta doma začeli kazali znake prehlada.ž

Žena tenisača ja na instagramu svojim sledilcem razkrila, da so danes zjutraj morali vsi trije opraviti testiranje in da je bil izvid negativen. Vanesa je na instagramu povedala še, da je bila zelo na trnih, saj so se nahajali v enem izmed žarišč koronavirus. 
 


Testiran je bil v Mostarju, sporočil pa je, da ne ve, kje se je okužil, poročajo bosanski mediji. Šabanov je bil prav tako testiran po vrnitvi domov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Janko Tipsarević je že pozval vse sodelujoče igralce, da se testirajo in preverijo svoje zdravstveno stanje.

Moški del turnirja je sicer zaključen, v ponedeljek pa bi se moral začeti še ženski, na katerem naj bi nastopile tudi slovenske igralke Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Glede na dogodke na teniški turneji Adria tour, ki jo je v Beogradu in Zadru organiziral Novak Đoković, je izvedba prvenstva vzhodne Evrope negotova.

Doslej so se v tem delu Evrope okužili še številka ena moškega tenisa Đoković, Hrvat Borna Ćorić, Bolgar Grigor Dimitrov ter trenerja Đokovića in Dimitrova, Goran Ivanišević in Marco Panechi.
Deli s prijatelji