Okužen na Hrvaško prišel iz Slovenije, sosedje spremenili režim na meji

Največ na novo odkritih okužb je v hrvaški prestolnici.
Fotografija: Za Slovence, ki se bodo tradicionalno ob začetku šolskih počitnic odpravili na Hrvaško, ni sprememb ob vstopu v državo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Za Slovence, ki se bodo tradicionalno ob začetku šolskih počitnic odpravili na Hrvaško, ni sprememb ob vstopu v državo. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na Hrvaškem so imeli včeraj novih 22 potrjenih primerov okužbe z virusom sars-cov-2. Zaradi povečanja števila okužb so v zadnjih dneh sprejeli nekatere strožje ukrepe v boju proti širjenju novega koronavirusa. Tako bo od polnoči ponovno obvezno nošenje mask v javnem prevozu, spremenjen pa je tudi režim na meji.
 
Preberite tudi:

Odločeno, maske so spet obvezne



Osebe, ki bodo na Hrvaško vstopile iz BiH, Kosova, Severne Makedonije in Srbije, bodo morale obvezno v 14-dnevno samoizolacijo ne glede na državljanstvo, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Samoizolacija ne bo obvezna za potnike, ki bodo le potovali skozi Hrvaško. Odločitev so sprejeli potem, ko so v BiH potrdili 88 novih okužb s koronavirusom, v Srbiji pa 143.
 
Preberite tudi:

Beovićeva o možnosti, da se okužimo na Hrvaškem



Od 22 na novo odkritih okužb jih je polovica v Zagrebu, zato se pojavlja vprašanje, ali je v hrvaški prestolnici že prišlo do prenosov okužbe in ne gre več le za t. i. uvožene primere. Skupaj je na Hrvaškem pozitivnih 2388 oseb, umrlo je 107 ljudi. Štab civilne zaščite primorsko-goranske županije je sporočil, da je eden od okuženih z Reke živel v Sloveniji, kjer se je tudi okužil. Okuženi je doma in ima blage simptome. Omenjeni je naknadno izvedel, da so bili na območju v Sloveniji, kjer je bival, okuženi ljudje. Na lastno pobudo se je odločil za testiranje, izvid pa je bil pozitiven, poroča Novi list.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije