BIDEN: PUTIN JE VOJNI ZLOČINEC

Oglasil se je Putin: Ukrajini in Zahodu namenil te zlovešče besede

Po besedah ruskega predsednika so v Ukrajini ob podpori ZDA razvijali biološko orožje ter izvajali poskuse s koronavirusi, z antraksom, s kolero in z drugimi nevarnimi boleznimi.
Fotografija: Vladimir Putin je odnos Zahoda do Rusije primerjal s pogromi. FOTO: Sputnik Via, Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin je odnos Zahoda do Rusije primerjal s pogromi. FOTO: Sputnik Via, Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ocenil, da ruska vojaška operacija v Ukrajini poteka uspešno in v skladu z načrti. V nagovoru na seji vlade, ki ga je prenašala televizija, je zatrdil tudi, da Rusija nima namena zasesti Ukrajine. Odnos Zahoda do Rusije pa je Putin primerjal s pogromi.

Preberite še: 

image_alt
Bivša Putinova žena razkrila, kako jo je zaprosil: zgodba je zelo nenavadna

»Vojaška operacija poteka uspešno in v skladu s predhodnimi načrti,« je zatrdil ruski predsednik. Dejal je, da so onemogočili načrte ukrajinskih oblasti, ki so po njegovih besedah nameravale sprožiti vojno, k temu pa so jih spodbujali na Zahodu.

Odnos Zahoda, ki je proti Rusiji uvedel številne sankcije, je primerjal s pogromi. »Maske spodobnosti na Zahodu so padle in začel se je obnašati ogabno. Kažejo se vzporednice s protisemitskimi pogromi,« je dejal.

Zatrdil je, da ne bodo zasedli Ukrajine

»Navzočnost ruskih sil blizu Kijeva in drugih mest v Ukrajini ni povezana s tem, da bi nameravali državo zasesti. Tega cilja nimamo,« je dejal. Dodal pa je, da ne bodo dopustili, da bi postala Ukrajina odskočna deska za agresivna dejanja proti Rusiji.

Po Putinovih besedah so v Ukrajini ob podpori ZDA razvijali biološko orožje ter izvajali poskuse s koronavirusi, z antraksom, s kolero in z drugimi nevarnimi boleznimi. Ukrajina je bila, kot je dejal, tudi blizu razvoja jedrskega orožja, s katerim bi napadla Rusijo.

Biden: Putin je vojni zločinec

Ameriški predsednik Joe Biden pa je danes označil ruskega predsednika Vladimirja Putina za vojnega zločinca. Med dogodkom v Beli hiši je pritrdilno odgovoril na novinarsko vprašanje, ali je Putin vojni zločinec zaradi napada na Ukrajino in tega, kar tam počne ruska vojska. ZDA se zavzemajo za kaznovanje vojnih zločincev po svetu, včasih tudi lastnih državljanov. Po tej izjavi po oceni političnih analitikov normalizacija odnosov s Putinom vsaj v času Bidnove vlade, kot kaže, ne bo možna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije