ZIMSKA OPREMA

Od torka bodite pozorni, če se boste vozili skozi Avstrijo, kazni do pet tisoč evrov

V Avstriji je zimska oprema vozil obvezna od 1. novembra letos do 15. aprila naslednje leto.
Fotografija: Ustrezna pnevmatika zagotavlja varno vožnjo tudi v najtežjih zimskih pogojih. FOTO: Goodyear
Odpri galerijo
Ustrezna pnevmatika zagotavlja varno vožnjo tudi v najtežjih zimskih pogojih. FOTO: Goodyear

Avstrijski avto-moto klub ÖAMTC in avstrijska služba za pomoč na cesti ARBÖ opozarjata voznike motornih vozil, da morajo imeti v Avstriji od 1. novembra avtomobili na kolesih nameščene zimske pnevmatike. Zakonodajalec namreč predpisuje obvezno zimsko opremo od 1. novembra letos do 15. aprila naslednje leto. 

Za vozila do največje dovoljene mase 3,5 t za zimsko opremo šteje uporaba zimskih pnevmatik z minimalno globino profila 4 mm ali letnih pnevmatik z minimalno globino profila 4 mm in snežnih verig na pogonskih kolesih.

Koordinator ARBÖ Erich Groiss tako posebej opozarja: »Pomembno je tudi, da se znano pravilo 4 (štiri enake zimske pnevmatike pa tudi minimalni profil 4 mm) v praski res uporablja, da bo vožnja varna.«

Visoke kazni, tudi do pet tisoč evrov

Za tiste, ki ne bodo upoštevali obvezne odločbe o zimskih gumah, so predvidene izjemno stroge kazni. Prometna policija lahko lastnike avtomobilov, ki v času od 1. novembra do 15. aprila med vožnjo po avstrijskih cestah ne bodo imeli zimskih gum, kaznuje z globo do pet tisoč evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije