ISKALNA AKCIJA SE NADALJUJE

Oče pogrešanega Mateja razkril nekaj podrobnosti, komentiral je obtožbe o drogi

V stanovanju prijateljev in kombiju, s katerim so se pripeljali v Beograd, naj bi našli drogo spid.
Fotografija: Matej Periš prihaja iz Splita. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Matej Periš prihaja iz Splita. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Od noči s 30. na 31. december je v Beogradu pogrešan 27-letni Matej Periš iz Splita. Iskalna akcija poteka že osmi dan. V Beogradu je bil s šestimi prijatelji. Tisti dan, ko je izginil neznano kam, so praznovali v restavraciji in lokalu ob reki Savi, kjer so ga tudi zadnjič videli. Okoli 2. ure ponoči je izginil iz kluba. V iskalno akcijo so vključeni številni ljudje, potapljači, policisti, kriminalisti, detektivi, teren pa preiskujejo tudi s policijskimi ladjami po reki Savi in z droni. Preiskava bo te dni otežena, saj je napovedano slabše vreme z dežjem in s snegom.

image_alt
Policisti z novimi podrobnostmi o Mateju, oglasila se je tudi Sanja

Oče pogrešanega Mateja Nenad Periš je komentiral nekaj informacij, ki so prišle v javnost. Med drugim tudi to, da naj bi prišlo v klubu do konflikta med dvema skupinama iz Zagreba, potem ko naj bi jih natakarji želeli z višjim računom ogoljufati. Vključil naj bi se tudi redar, takrat pa naj bi Matej odšel iz kluba. Oče je na to dejal: »Lahko vam povem, kar sem slišal od Matejevih prijateljev, in to je, da niso videli niti imeli nobenih fizičnih konfliktov v klubu v času, ko je Matej izginil. Nisem bral, kaj vse se piše, ker so moje informacije izključno vezane na policijska poročila. To je vse, kar lahko povem.«

image_alt
Matejevo izginotje: incident, o katerem nihče ne govori

V sredo se je tok preiskave nekoliko spremenil, ko je predsednik policijskega sindikata Srbije Veljko Mijailović dejal, da je policija pri skupini prijateljev iz Splita našla nedovoljene substance. Prijatelji naj bi s sabo iz Hrvaške pripeljali amfetamin spid. Sledove te prepovedane droge so našli v njihovem kombiju in tudi v stanovanju v Beogradu, ki so ga najeli. Menda prijatelji niso želeli povedati očetu, da so bile poleg alkohola tisti dan in noč posredi tudi droge, ker ga spoštujejo in poznajo že vse od malih nog.

image_alt
Oče pogrešanega Mateja: Če je sin mrtev, bom umrl tudi jaz

Matejev oče je pri tem poudaril, da je bil njegov sin športnik in da je tudi živel ta življenjski slog. »Vsak, ki pozna Mateja, bi znal odgovoriti na to vprašanje. Matej je zagotovo fant, ki je predvsem športnik. Je fant, ki trenira in ni kadilec. Je mlad človek, ki je imel svojo življenjsko pot, končal je fakulteto, ukvarjal se je s športom, poleti vozil ladje ... Nisem bral, kaj vse se je pisalo, a sem prepričan, da on tega ne jemlje in da ta tragična situacija ni posledica tega. Matej je vzoren mlad človek, ki je predan svojemu delu. Prišli so v Beograd, da bi proslavili novo leto in se zabavali. Če je že kaj bilo, je bil to alkohol,« je dejal Periš.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije