NA POMOČ

Oče iz BiH prodaja ledvico, da bi rešil hčer, zgodilo se je tole

Oče je več mesecev zbiral denar, a glavnino je zbral v pičlih štirih urah.
Fotografija: Kemal s hčerko Lamijo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Kemal s hčerko Lamijo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Obupani oče iz Bosne in Hercegovine (BiH) Kemal Pehlivanović je pred nekaj dnevi na facebooku sporočil, da prodaja ledvico, da bi svoji hčerki Lamiji rešil življenje. Po pisanju bosanskih medijev se je Lamija rodila s srčno napako, diagnosticirano kot AVSD in microcephaliom, veloshisis (anomalie multuplices).

Deklica ima poleg srčne napake še razcep ustnega neba, zato se mora hraniti po sondi. Zaplet bi zdravniki lahko rešili z operacijo, ki bi starše stala 13.950 evrov. Ker si tako drage operacije ne morejo privoščiti, so poskušali del denarja zbrati prek družbenih omrežij. Po več pozivih v nekaj mesecih sta starša zbrala skupaj 3.000 evrov. Ker je bilo to premalo, se je oče dekleta te dni odločil za drugačno kampanjo.


Na facebooku je sporočil, da prodaja svojo ledvico. Od tega namena ga je odrešil najbolj poznanih bosansko-hercegovskih vplivnežev na youtubu Amir Hadžić.

Hadžić je na svojem kanalu zagnal humanitarno akcijo v živo in v štirih urah mu je uspelo zbrati 10.000 evrov. Po pisanju tujih medijev je denar nemudoma predal očetu Kemalu.

Hadžić je pred leti osvojil javnost s svojimi komičnimi videoposnetku in vse odtlej njegova popularnost samo še raste. Sledi mu 350.000 ljudi, večkrat pa so njegove izjave pristale tudi v medijih, ko je izražal mnenje o nacionalizmu, življenju v BiH in tamkajšnjih plačah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije