GROZLJIVA SMRT

Objavili šokantne poslednje posnetke hrvaškega novinarja: Pokličite čez pet dni, če ne bo boljše

Vladimir Matijanić je umrl za posledicami koronavirusa.
Fotografija: Vladimir Matijanić. FOTO: Milan Šabić
Odpri galerijo
Vladimir Matijanić. FOTO: Milan Šabić

Vladimir Matijanić, Indexov novinar, je umrl v petek popoldne, potem ko je več dni iskal pomoč pri splitskih zdravnikih. Prvič je 2. avgusta na urgenci infektologije zaprosil za hospitalizacijo. Toda poslali so ga domov. Njegova življenjska sopotnica Andrea Topić, tudi novinarka, je na facebooku podrobno opisala, kako so dan pred smrtjo in na dan smrti vsaj 10-krat poklicali v bolnišnico in urgenco ter prosili za njegovo hospitalizacijo.

V telefonskih klicih je jasno slišati, da jim je že uvodoma povedal, da je zbolel za covidom, da se počuti zelo slabotnega, opozoril, da je imunsko oslabljen bolnik in da ima sjögrenov sindrom. Zdravnik, s katerim se je pogovarjal večer pred smrtjo, mu je glede na terapijo prejšnjih dveh dni zagotovil, da ni imunsko oslabel, da naj ne pride v bolnišnico, ampak naj se oglasi pri njem čez pet dni, če bo še imel povišano temperaturo.

Žal se je Matijanićevo srce ustavilo 5. avgusta, ko so na dom kar dvakrat prišli reševalci, oživljali so ga, vendar zaman. Hrvaška javnost je zgrožena nad odnosom zdravnikov, zdravstveni minister pa je že povedal, da bodo primer prevzele pristojne službe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije