HUDO UNIČENJE

Nov grozljiv posnetek iz Turčije vzbuja strah, kako bodo reševalci prišli do ruševin (VIDEO)

Najmanj 13.000 članov reševalnih ekip, med katerimi je veliko prostovoljcev, je v zadnjih 13 urah zapustilo Istanbul, poroča tiskovna agencija Sabah, ki se sklicuje na besede guvernerja Istanbula.
Fotografija: Cesta je popolnoma uničena, kar reševalcem onemogoča hiter dostop do ruševin. FOTO: Tweeter, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Cesta je popolnoma uničena, kar reševalcem onemogoča hiter dostop do ruševin. FOTO: Tweeter, zaslonski posnetek

Vremenske razmere in obseg nesreče otežujejo reševanje na ogroženih območjih, je povedal turški minister za zdravje Fahretin Koca, ki je v ponedeljek zvečer spregovoril na tiskovni konferenci, poroča Slobodna Dalmacija.

Videoposnetki in fotografije pričajo o razsežnosti katastrofe, zadnja pa vzbuja bojazen, da reševalne ekipe ne bodo pravočasno prišle do ljudi, ujetih pod ruševinami.

Vodja turškega urada za Bližnji vzhod Ragip Soylu je na Twitterju objavil fotografijo uničene ceste med mestoma Gaziantep in Adana.

Adana je peto največje mesto v Turčiji s približno 1,7 milijona prebivalcev, medtem ko ima Gaziantep približno 2 milijona ljudi.

Istanbulski guverner Ali Yerlikaya: s 73 letali je bilo na potresno območje, zlasti v Hatay, poslanih 12.752 osebja in prostovoljcev AFAD.

Mogoče vas zanima še:

image_alt
Turčija: v dežju in mrazu iščejo preživele, medtem pa nov potres (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije