LADJE DUHOV

Niti najbolj peklenski um se ne bi spomnil tega: Putin šel korak dlje (VIDEO)

Po Severnem morju naj bi krožile vohunske »ladje duhov«
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters

Po preiskavi javnih televizij Danske, Norveške, Švedske in Finske trdijo, da ima Rusija v Severnem morju floto ladij, zakrinkanih v ribiške in raziskovalne ladje.

Imajo opremo za pomorski nadzor in zemljevide ključnih točk za morebitno sabotažo, navaja BBC, ki poroča, da so britanski uradniki seznanjeni s takšnimi plovili v bližini britanskih voda.

Danski protiobveščevalni agent tako meni, da so sabotažni načrti priprava na popoln spopad z Zahodom, norveški obveščevalci pa trdijo, da se program upravlja neposredno iz Moskve in je za Rusijo zelo pomemben.

Televizijske postaje trdijo, da so prestregle ruske komunikacije o tako imenovanih »ladjah duhov« v severnih vodah, ki so potem izklopile svoje oddajnike, da ne bi razkrile svoje lokacije.

image_alt
To je razlog, da Putinov krvavi obračun v Ukrajini še zdaleč ni najbolj smrtonosna vojna

Poročilo se osredotoča na rusko ladjo Admiral Vladimirski, ki je uradno oceanografsko podvodno raziskovalno plovilo. Nordijske države trdijo, da gre pravzaprav za rusko vohunsko ladjo.

Ta ladja se je približevala vetrnim elektrarnam na morju, in ko se ji je novinar na manjši ladji približal, ga je pričakal zamaskiranec s puško. Ladjo so lani videli tudi blizu škotske obale. Februarja pa so nizozemski obveščevalci izdali opozorilo o nenavadni dejavnosti, ki bi lahko kazala na priprave na sabotažo pomorske infrastrukture, povezano s prisotnostjo omenjene ruske ladje.

image_alt
Putinu se bo stemnilo pred očmi: šef Wagnerja od njega zahteva to

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije