V ZDA

Neznanca je med hudo snežno nevihto rešila gotove smrti

Američanka je med snežnim metežem naletela na premraženega 64-letnika. Oblačila, ki so mu primrznila na kožo, je morala najprej segreti s sušilnikom za lase.
Fotografija: Štiriinšestdesetletnik je imel veliko srečo, da ga je opazila Sha'Kyra. FOTO: Dominick Reuter/Reuters
Odpri galerijo
Štiriinšestdesetletnik je imel veliko srečo, da ga je opazila Sha'Kyra. FOTO: Dominick Reuter/Reuters

Huda snežna nevihta, ki je prejšnji mesec zajela ameriško zvezno državo New York in okolico, je vzela mnogo življenj, lahko pa bi jih še več, če ne bi bilo požrtvovalnih posameznikov. Med njimi je vsekakor Sha'Kyra Aightry iz Buffala, ki je sredi meteža v kupu snega po naključju opazila ležati človeka ter stekla na pomoč.

S partnerjem sta hudo prezeblega 64-letnega moškega, ki je duševno in telesno prizadet, odnesla v hišo, tam pa sta ugotovila, da je moški že utrpel hude ozebline, predvsem po dlaneh, večina prstov mu je počrnela in morala sta uporabiti klešče, da sta mu z močno otečenega prstanca snela poročni prstan, ki mu je že prekinil pretok krvi. Joey White je tako dolgo ležal v snegu, da so mu oblačila primrznila na kožo, in preden sta mu jih lahko odstranila, sta jih morala kar nekaj časa segrevati s sušilnikom za lase.

Buffalo je za več dni povsem zamedlo. FOTO: Mostofa Ahsan/Reuters
Buffalo je za več dni povsem zamedlo. FOTO: Mostofa Ahsan/Reuters

Ker reševalci v snežnem metežu niso mogli do Sha'Kyrine hiše, je sama po najboljših močeh poskušala poskrbeti zanj, ga okopala, mu oskrbela najhujše ozebline ter ga pokrila z odejami. Da bi možaka pogrela, mu je kuhala čaje in juhe ter ga celo hranila, saj zaradi ovitih dlani ni mogel sam ničesar prijeti. Ko so se do Sha'Kyrine hiše nekaj dni pozneje le prebili reševalci in Joeyja odpeljali v bolnišnico, je ta izvedel, da ga je od smrti ločilo le nekaj kratkih trenutkov.

Njegov prijatelj je bil tako zelo hvaležen, da mu je popolna neznanka rešila življenje, da je začel na spletu zbirati denar ne le za dolgotrajno zdravljenje, ki čaka Joeyja, temveč tudi za Sha'Kyro. »Brez njenega velikodušnega duha in odločenosti, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da mu pomaga, mojega prijatelja ne bi bilo več med nami. Vse to je Sha'Kyra naredila, ne da bi pričakovala kar koli v zameno, a menim, da si tako ona kot njena družina zaslužijo nagrado,« je med drugim v objavi zapisal Chris Dearing. Ljudi od blizu in daleč je zgodba tako zelo ganila, da so jima v le nekaj dneh nakazali okrog 270.000 evrov, sredstva za pomoč Joeyju in v zahvalo Sha'Kyri pa še vedno prihajajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije