TRI MILIJARDE DOLARJEV

Nepredstavljivi luksuz: pokazali najvišjo stanovanjsko stavbo na svetu

Objavljeno 20. september 2019 10.04 | Posodobljeno 20. september 2019 10.10 | Piše: N. Č.

Central Park Tower v višino meri 472 metrov in ima 123 nadstropij.

FOTO: Centralparktower.com, posnetek zaslona
NEW YORK – Najvišja stanovanjska stolpnica na svetu vam bo vzela dih. Ne le njeno pročelje, temveč tudi notranjost. Čeprav bodo stanovanja za vselitev pripravljena šele naslednje leto, so jo te dni že predstavili javnosti. Stala je tri milijarde dolarjev.

image
FOTO: Centralparktower.com, posnetek zaslona

»Pogled je spektakularen, zato smo vas pripeljali sem, da ga doživite iz prve roke in sporočilo prenesete naprej,« je povedal vodja del Gary Barnett. V spektakularnem pogledu na New York bodo lahko uživali le tisti z najglobljimi žepi. V stolpnici Cental Park bo 179 stanovanj, cenovni razpon pa od 6,9 milijona do neverjetnih 63 milijonov dolarjev. Najmanjše stanovanje je veliko 133 kvadratnih metrov, največje pa meri 625 kvadratov.

Stanovalci bodo lahko uživali v bazenih, toplicah, gledališču, baru in plesni dvorani, ki sprejme nekaj več kot sto ljudi.

image
FOTO: Centralparktower.com, posnetek zaslona

Gradnjo so začeli leta 2015, vsi ki so pri projektu sodelovali, pa so ponosni na »neverjeten dosežek«, je povedal investitor Anthonny Mannion.

Newyorški stolp Central Park je zdaj najvišja stanovanjska zgradba, a šele 16. najvišja gradnja na svetu. Med vsemi ameriškimi nebotičniki je po višini druga.
Deli s prijatelji