DRAGO ZDRAVLJENJE

Nemški Kris prejel drago zdravilo, tako se je odzvalo telo

Njegova zgodba je na las podobna zgodbi slovenskega dečka. 
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Medtem ko mali borec Kris še vedno čaka, kdaj bo pripravljeno njegovo drago zdravilo, iz Nemčije prihajajo zelo dobre novice. Michaelu so zdravniki diagnosticirali spinalno mišično distrofijo, a njegova zgodba že ima srečen konec. Po zdravilo ga ni bilo treba peljati čez lužo, temveč ga je prejel doma. Starša enoletnega Michaela, Marina Mantel in Oleg Seiler, sta morala počakati 20 dni, preden je njuna zdravstvena zavarovalnica odobrila prošnjo, da deček prejme zdravilo doma, v Nemčiji.
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Kot je povedala mama Marina, je deček prejel zdravilo pred štirimi tedni, napredek pa je pri njem viden iz dneva v dan. Deček se sam prevrne s trebuha na hrbet, sposoben je tudi samostojnega sedenja. Izboljšale so se njegove dihalne funkcije in prav zato ponoči bolj mirno spi. Ne hrope več toliko, kot je pred prejemom zdravila. 

Michael je imel diagnozo spinalna mišična distrofija, mišice je imel zelo šibke. Po oceni zdravnikov mora otrok zdravilo prejeti do drugega leta starosti in tudi za enoletnega Nemca so začeli zbirati denar. Cena zdravila naj bi bila po poročanju nemških medijev 2,1 milijona ameriških dolarjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije