HUD UDAREC

Trump jo je zapustil in odšel po svoje (FOTO)

Ne boste verjeli, kaj je počel ameriški predsednik, preden ga je Biden porazil. Zapustil je Belo hišo.
Fotografija: Ameriški predsednik Donald Trump se je odpeljal na svojo najljubšo igro. FOTO: Carlos Barria, Reuters
Odpri galerijo
Ameriški predsednik Donald Trump se je odpeljal na svojo najljubšo igro. FOTO: Carlos Barria, Reuters

Preden so ameriški mediji razglasili, da je zmagovalec ameriških volitev Joe Biden, se je aktualni predsednik Donald Trump usedel v avtomobil in se odpeljal na eno od svojih golf igrišč. Državljanov sicer v živo ni nagovoril že nekaj dni. Iz Bele hiše je odkorakal v soboto zjutraj. Ko je izvedel, da je poražen, se je vrnil v predsedniško domovanje.



Trumpova strast do golfa je bila v obdobju njegovega vladanja pogosta tema v ameriških medijih, piše Guardian. Preden je postal predsednik, je dolgo kritiziral nekdanjega predsednika Baracka Obamo, da je prepogosto obiskoval golf igrišča, a se na koncu tudi sam v zadnjih štirih letih partijam ni mogel upreti. »Jaz igram hitre partije in nikoli med tednom. Obama je igral mnogo dlje in pogosteje,« se je branil Trump.



Trump je takrat govoril, da ko in če postane predsednik »ne bo imel časa za golf«, saj da ta funkcija zahteva celega človeka in predsednikovanje niso počitnice, je dejal. Golfu se je vseeno prepustil vsaj enkrat tedensko.

Od januarja dalje, ko naj bi zapustil Belo hišo, bo imel za igro verjetno spet več časa. Trump naj bi bil lastnik več golf igrišč po vsem svetu.

Kje je Melania Trump?

Nazadnje se je oglasila v torek zjutraj, ko je glasovala na Floridi. Takrat je povedala je, da se počuti odlično. Po pisanju ameriških medijev Bidnu verjetno ne bo čestitala, prav tako pa naj ne bi niti podprla svojega soproga pri obtožbah, da je šlo za ukradene volitve. Na instagramu se ni oglasila že teden dni, na twitterju pa je v petek objavila, da se njena politična pobuda Bodi najodličnejši (Be Best) nadaljuje. Ameriški mediji domnevajo, da je ameriška prva dama zadnje dni nastanjena kar v Beli hiši.
Preberite tudi:
• ZDA dobile novega predsednika, slovenski politik mu je že čestital (V ŽIVO)
Ameriški mediji: Trump odhaja, v Belo hišo se seli Joe Biden
Tonin in Gantar navdušena, Janša pa sporoča ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije