KORONAVIRUS

Na zunanjem ministrstvu ne vedo, kaj bo: Odločajo japonske oblasti

Objavljeno 14. februar 2020 07.28 | Posodobljeno 14. februar 2020 08.12 | Piše: P. Pa.

Pravijo, da bodo nekatere potnike premestili v karanteno na kopnem. 

Kako dolgo bodo slovenski državljani še ujeti na kužni ladji, ni znano. FOTO: Reuters
Na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je zaradi koronavirusa iz Kitajske v karanteni v Jokohami na Japonski, je že enajst dni v karanteni tudi šest Slovencev. Število okuženih na ladji se je v četrtek povzpelo na 218, slovenski državljani naj ne bi bili med okuženimi.

Ekskluzivna izpoved slovenskih državljanov na ladji Diamond Princess.

Japonske oblasti so napovedale, da bodo nekatere potnike premestili v karanteno na kopnem, ali bodo med temi tudi slovenski državljani, ni znano.

»O morebitnih premestitvah bodo odločile japonske oblasti glede na situacijo na ladji. V primeru premestitev bodo najverjetneje najprej premeščene starejše osebe in kronični bolniki,« pojasnjujejo na ministrstvu za zunanje zadeve. Ob tem so dodali še, da so slovenski državljani v stiku z našim veleposlaništvom v Tokiu. »Po zadnjih podatkih je stanje dobro, nimajo zdravstvenih težav in upoštevajo navodila, ki so jim posredovana.«
 
Več o današnjem dogajanju na ladji in koronavirusu, smo poročali tukaj

Število smrtnih žrtev na Kitajskem zaradi novega koronavirusa se je povzpelo na skoraj 1.400, okuženih je skoraj 64.000 oseb. Samo v najhuje prizadeti provinci Hubej so v enem dnevu zabeležili 4.823 okužb ter 116 smrtnih primerov. Postopno povečanje števila okužb v zadnjih dveh dneh je sicer posledica spremenjenega načina štetja.
Deli s prijatelji