111 V BOLNIŠNICAH

Na Hrvaškem znova večje število okuženih

Na Hrvaškem so od torka potrdili še 58 primerov okužbe z novim koronavirusom.
Fotografija: Večje število okuženih na Hrvaškem v zadnjih 24 urah. FOTO: Fabrizio Bensch, Reuters
Odpri galerijo
Večje število okuženih na Hrvaškem v zadnjih 24 urah. FOTO: Fabrizio Bensch, Reuters

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 58 okužb z novim koronavirusom, v državi je 633 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 111 bolnikov s covidom 19, med katerimi jih je sedem na ventilatorjih. To je največje dnevno število okužb po minuli soboti, ko so poročali o 86 primerih okužbe. Od nedelje do torka so skupno potrdili 94 novih okužb.

V minulih 24 urah je bilo največ novih okužb v splitsko-dalmatinski županiji (15), je sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Ko gre za obalne hrvaške županije, so samo še iz primorsko-goranske sporočili, da imajo dva nova primera.

V vseh drugih županijah je bilo skupno 31 okuženih, od tega 19 v dveh slavonskih županijah. Iz sedmih županij, vključno z istrsko, so sporočili, da od torka niso zabeležili novih primerov.


Preberite še:

Koronavirus v Sloveniji: smrti že krepko čez 120, več ljudi potrebuje intenzivno nego

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, so potrdili skupno 5376 okužb. Medtem je okrevalo 4589 ljudi, zaradi covida 19 pa je umrlo 154 ljudi. Doslej so testirali skoraj 124.400 ljudi, v minulih 24 urah 1167.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije