SOVRAŽNI GOVOR

Na grobu Putinovih staršev pustila sporočilo: to piše v njem

Irina Cibaneva dejanja ne zanika.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Reuters

Državno tožilstvo v Sankt Peterburgu je zahtevalo triletno pogojno zaporno kazen za žensko, ki je na grobu staršev ruskega predsednika Vladimirja Putina pustila sporočilo z »žaljivo vsebino«, je sporočila organizacija za človekove pravice OVD-Info.

Oktobra je bila uvedena kazenska preiskava zoper 60-letno Irino Cibanevo, za katero so ugotovili, da je na mestnem pokopališču odložila listek. Ruski portal Mediazona je poročal, da sta v sporočilu mati in oče Vladimirja Putina omenjena kot »starša norca« in, da »ves svet moli za njegovo smrt«. Oblasti so Cibanevo ovadile po zakonu o kršitvi dostojanstva mrtvih in pokopališčih »na podlagi sovražne politike«. Ppo aretaciji je bila začasno v hišnem priporu.

image_alt
Tako brutalno se še nihče ni delal norca iz Putina: rekel mu je, da je izmeček (VIDEO)

Na sodišču, kjer poteka sojenje, niso bili dosegljivi za komentar, niti niso odgovorili na vprašanje, kdaj je pričakovati sodbo, poroča Reuters.

Cibaneva ni zanikala, da je avtorica sporočila; povedala je, da je sporočilo napisala po ogledu novic in »spoznala, da je vse zelo žalostno in da je veliko mrtvih«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije